Evenimentul Zilei > International > ABC ia „faţa CNN”
ABC ia „faţa CNN”

ABC ia „faţa CNN”

Christiane Amanpour, figura emblematică a postului american de ştiri CNN, cunoscută pentru reportajele sale din zonele de război pleacă la ABC, unde va prezenta o emisiune politică, anunţă AFP.

De origine iraniană, Christiane Amanpour, în vârstă de 52 de ani, a lucrat aproape trei decenii la CNN şi a transmis din timpul conflictelor din Golf, Irak, Afganistan, Balcani, Pakistan sau invazia din Kuwait şi a intervievat numeroşi lideri ai lumii.

"Sunt nerăbdătoare să mă alătur incredibilei echipe de la ABC News. Părăsesc CNN-ul cu respect, dragoste şi admiraţie pentru companie şi pentru toţi cei care lucrează aici", a declarat Amanpour.

Transfer amiabil

Patronul CNN, Jim Walton, are numai cuvinte de laudă la adresa jurnalistei: "Din 1990, când Christiane a devenit corespondent corespondent internaţional ea a acoperit ştiri care au marcat epoca noastră".

"Faţa CNN-ului", cum i se mai spunea jurnalstei, începe din august o nouă emisiune, la ABC. Botezat "This Week", programul va fi difuzat în fiecare duminică dimineaţa.

Ea îl înlocuieşte pe George Stephanopoulos, fostul ajutor personal al preşedintelui Bill Clinton care a preluat show-ul "Good Morning America" de la ABC.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: