Lui Sisa Abu Daooh, în vârstă de 64 de ani, i s-a decernat şi un premiu din partea Directoratului pentru solidaritate din Luxor. Femeia a rămas fără niciun venit după moartea soţului său. Era însărcinată iar asta scădea şi mai mult şansele ca ea să-şi găsească un loc de muncă.

Pusă în faţa unei perspective incredibil de degradante, aceea ce a cerşi întreaga viaţă pe străzile oraşului, femeia a preferat să se deghizeze în bărbat şi să accepte prima slujbă care i s-a oferit: muncitor necalificat pe şantier. După program, lustruia pantofii trecătorilor.

“Am preferat să muncesc din greu, să car cărămizi şi saci de ciment, să lustruiesc pantofi decât să ajung cerşetoare pe străzi. Am reuşit să asigur traiul nu doar pentru fiica mea, ci şi pentru copiii ei. Fiica mea s-a căsătorit cu un bărbat care s-a îmbolnavit şi nu a mai putut să muncească”, spune Abu Daooh. “Am decis să fiu bărbat. Am îmbrăcat haine bărbăteşti şi am lucrat cot la cot cu ei în localităţi în care nu mă cunoştea nimeni”, a povestit femeia.