Potrivit polițiștilor din Alba Iulia, o femeie care s-a urcat într-un taxi și-a pierdut o borsetă în care se afla suma de 5.000 de euro.

Victima a reclamat la Poliție faptul că a pierdut banii de la nuntă, cu care vroia să își ajute familie într-o chestiune delicată. „În dimineaţa zilei de vineri, 22 mai, o femeie de 26 de ani, din Alba Iulia, a anunţat Poliţia Municipiului Alba Iulia, cu privire la faptul că şi-a pierdut o borsetă în care avea 5.000 de euro. Femeia le-a spus poliţiştilor că erau banii de la nuntă, pe care intenţiona să-i ducă la Sebeş, pentru a ajuta familia soţului său. La urcarea într-un taxi, având în braţe un copil, femeii i-a căzut borseta, în parcarea blocului în care locuieşte”, se menţionează în comunicatul Poliției.

După ce a luat borseta, bărbatul a fost surprins de o cameră de luat vederi. Imaginile video au fost prelucrate cu un soft special al Poliției Române, de recunoaștere facială, bărbatul fiind depistat în câteva ore, banii fiind recuperați în totalitate. În acest caz nu a fost întosmit un dosar penal deoarece, nu au trecut cele zece zile stabilite de lege, prin care orice bun găsit trebuie predat autorităților judiciare.

Cazul din Timiș, rezolvat de polițiști

Bărbatul din Timiș care a pierdut 30.000 de euro, la începutul lunii mai, într-un magazin din Timișoara a fost identificat de polițiști. După ce imaginile au apărut în presă, la sediul unui post de poliție s-a prezentat un bărbat care a prezentat documente justificative din care rezulta că a aavut această sumă de bani. ”Omul a reclamat că a pierdut banii într-un moment de neatenție. Nu a dorit să se facă publicitate în jurul acestui caz. A prezentat documente justificative și i-am returnat banii”, a spus un oficial al IPJ Timiș.