Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit decanul Baroului Bucureşti
A murit decanul Baroului Bucureşti

A murit decanul Baroului Bucureşti

Decanul Baroului Bucureşti, Cristian Iordănescu, a încetat din viaţă ieri, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Acesta fusese internat, la începutul săptămânii trecute, în urma unui accident vascular cerebral.

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, doctorul Bogdan Opriţa, a precizat că avocatul Iordănescu a fost adus în comă la spital, iar, de la momentul internării, în starea sa nu au apărut modificări. Potrivit unor colegi ai decanului, acestuia i s-ar fi făcut rău weekendul trecut, în timpul examenului organizat de Barou pentru primirea unor tineri absolvenţi de Drept în profesia de avocat.

Pe lângă numeroasele activităţi desfăşurate din ipostaza de decan, Iordănescu s-a afirmat ca apărător în sălile de judecată. De-a lungul timpului a reprezentat în cauze „grele“ foarte mulţi clienţi importanţi, capetele de afiş fiind Dinu Patriciu, în dosarul „Rompetrol“, sau Vadim Benyatov, în „Privatizări trădate“, dar şi urmaşii familiei Negropontes, în celebrul proces civil cu Ovidiu Tender.
 
Membru important al PNL, Cristian Iordănescu a fost văzut ca un posibil succesor al ministrului justiţiei Monica Macovei, înainte de „înscăunarea“ lui Tudor Chiuariu.