Evenimentul Zilei > International > A MURIT David Rockefeller, cel mai vîrstnic MILIARDAR al lumii
A MURIT David Rockefeller, cel mai vîrstnic MILIARDAR al lumii

A MURIT David Rockefeller, cel mai vîrstnic MILIARDAR al lumii

Dramă în sînul familiei Rockefeller, considerată cea mai puternică din întreaga lume. Miliardarul și filantropul David Rockefeller a murit la vîrsta de 101 ani, a anunțat purtătorul de cuvînt al familiei americane.

Miliardarul a murit în somn, în locuința din New York, a anunțat Fraser P. Seitel, purtătorul de cuvânt al familiei.

David a fost cei mai vîrstnic miliardar, iar viața acestuia a fost una de roman. Cei cei frați ai lui David au murit în urmă cu zeci de ani, iar vîrsta înaintată l-a obligat să vadă și moartea unuia dintre copii, care a murit în 2014 în urma unui accident de avion.

Rockefeller a absolvit Universitatea Harvard în anul 1936 şi şi-a luat doctoratul în economie la Universitaea din Chicago în 1940. Acesta a luptat în cel de-al doilea Război Mondial, după care a început să se evidenţieze în domeniul managementului la Chase Bank, bancă ce a fuzionat cu The Manhattan Company în 1955.

 

La aniversarea de 100 de ani, Rockefeller a mărturisit, într-un interviu pentru Forbes, că viaţa sa a fost una minunată. El a atras atenţia că lucrurile materiale pot să îţi facă traiul mai plăcut, dar ceea ce contează cu adevărat sunt prietenii şi familia, deoarece fără aceste legături de suflet, viaţa este goală şi tristă, scrie mediafax.

Forbes a estimat averea lui Rockefeller la 3,2 miliarde de dolari, fiind al 603-lea miliardar al lumii în topul averilor.