O explozie a cutremurat un oraș din România. La sesizarea oamenilor, polițiștii au ajuns într-o gospodărie din orașul Reghin, județul Mureș.

Acolo, oamenii legii au rămas surprinși când au descoperit că explozia a avut loc într-un adevărat arsenal de arme și muniții din cele două războaie mondiale și, cu mare noroc, nu a provocat un dezastru.

Concret, așa cum au precizat anchtatorii, ginerele femeii avea o pasiune pentru articole provenite din război. Era dotat cu un detector de metale și își făcuse un adevărat muzeu din tot cee ace însemna obiecte din timpul primului Război Mondia, cel de Al Doilea Război Mondial și nu numai…


Imagini uluitoare! Polițiști și localnici, stupefiați. Caz fără precedent în România | VIDEO

Poliția Capitalei, sub lupă. „Au pactizat cu cei certați cu legea”


Ce s-a întâmplat au relatat polițiștii de la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Mureș.

Pe 15 august a.c., în jurul orei 21.30, Poliția municipiului Reghin a fost sesizată prin Apel 112, de către o femeie din localitate, cu privire la faptul că într-o anexă a locuinței sale s-ar fi produs o explozie, în urma căreia ginerele acesteia ar fi fost rănit.

IPJ Mureș a transmis că la fața locului s-a deplasat de îndată o echipă operativă, care a constatat că cele sesizate se confirmă, în curtea imobilului în cauză, căzut la sol, fiind identificat un bărbat, de 35 de ani.

Din păcate, echipajul medical sosit la fața locului a constatat decesul ginerelui.

Anchetatorii au mai transmis că, din primele investigații, a reieșit faptul că acesta ar fi manipulat necorespunzător un proiectil de război care ar fi explodat.

De asemenea, precizează IPJ Mureș, din cercetări a rezultat faptul că bărbatul era deținătorul unui detector de metale și ar fi obișnuit să adune în vederea colecționării, diferite articole provenind din război.

Totodată, la fața locului au intervenit și polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și forțe din cadrul I.S.U.Mureș, având în vedere faptul că în interiorul anexei au fost identificate mai multe dispozitive explozive, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la I.M.L. Târgu Mureș în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii incidentului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea regimului materiilor explozive, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul