A murit maimuţa lui Tarzan, Cheeta, cel mai bătrân şi mai cunoscut cimpanzeu de la Hollywood | VIDEO

A murit maimuţa lui Tarzan, Cheeta, cel mai bătrân şi mai cunoscut cimpanzeu de la Hollywood | VIDEO

Unul dintre cele mai cunoscute animale de la Hollywood, care a jucat şi în filmul "Tarzan", de la începutul anilor '30, a murit în Ajunul Crăciunului, la vârsta de 80 de ani. Anunţul a fost făcut abia astăzi, de "Suncoast Primate Sanctuary", din Florida, casa cimpanzeului de aproape 50 de ani.

Debbie Cobb, directorul sanctuarului dedicat primatelor, a precizat că Cheeta avea o sensibilitate foarte mare faţă de oameni. "Simţea dacă am o zi buna, ori una mai proastă. Iar dacă eram tristă făcea tot posibilul să mă înveselească". De regulă, cimpanzenii ţinuţi în captivitate nu trăiesc mai mult de 50 de ani, iar cei aflaţi în libertate nu trec de 40 de ani. Cheeta a trăit aproape dublu faţă de orice alt cimpanzeu din salbăticie.

Cheeta a jucat, alături de înotătorul olimpic Johnny Weissmuller, în ecranizarea de la începutul anilor '30 a filmului "Tarzan". Cimpanzeul a trăit mai mult decât Weissmuller (care a murit în 1984 la vârsta de 79 de ani) şi de Maureen O'Sullivan, care a interpretat rolul lui Jane (şi care a murit în 1998, la 87 de ani). Ulterior, actorul a crescut cimpanzeul, iar prin anii '60 Cheeta a ajuns la sanctuar. Acolo, printre alţi cimpanzei, Cheeta ieşea mereu în evidenţă, pentru că putea sta pe membrele din spate şi să aibă o poziţie dreaptă. "Mergea aproape ca un om", a mai spus Debbie Cobb.

<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/OKc6I-t8V3c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News

Cimpanzeul Cheeta a fost descoperit de un dresor de animale, în Africa, în anul 1932, când era încă pui. A apărut în "Tarzan", iar, imediat după succesul acelui film a fost distribuit în multe alte producţii americane. A jucat în aproape 50 de filme, iar ultimul a fost în 1967, în "Doctor Dolittle".

Un reportaj realizat în urmă cu cinci ani: <iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/7aW_mVrUb54" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>