Evenimentul Zilei > Sport > A jucat la Dinamo și Rapid, acum e muncitor pe șantier, în Anglia!
A jucat la Dinamo și Rapid, acum e muncitor pe șantier, în Anglia!

A jucat la Dinamo și Rapid, acum e muncitor pe șantier, în Anglia!

Drama unui fost fotbalist: deși a fost campion cu Dinamo în 2000 şi cu Rapid în 2003, a ajuns muncitor pe un șantier din Marea Britanie

Reputatul fotbalist Cornel Buta, fost camion cu Dinamo în 2000 şi cu Rapid în 2003, după ce a pierdut totul în ţară, a plecat în Anglia unde munceşte ca traffic marshal pe un şantier din Anglia.

Fostul fundaş dreapta Cornel Buta, 41 de ani, după ce a divorţat de fosta soţie s-a lăsat de fotbal. În luna septembrie a anului trecut a plecat în Anglia, la Londra, unde s-a angajat ca muncitor pe un şantier.

„Nu este o muncă fizică grea. Nu mă dau în lături, oricum, dar nu am fost obişnuit niciodată pentru că singurul lucru pe care l-am făcut a fost fotbalul. M-am acomodat. Este un pic greu din cauza programului de la 8 dimineaţa la 6 seara. Dar mi-am intrat în ritm”, a afirmat Cornel Buta.

Decizia de a părăsi România a luat-o după ce Buta a încercat mai multe afaceri dar nu au mers, aşa că a fost nevoit să apeleze la acest gest.

Pe şantier lucrează mulţi români, unii dintre ei rapidişti, alţii dinamovişti, cărora nu le-a venit să creadă pe cine au coleg.

„Au venit să mă întrebe dacă chiar eu sunt. Mulţi nici nu credeau. Mulţi rapidişti, dar şi dinamovişti. Unii când află numele sunt surprinşi. După imagine, poate că nu mă mai ştiu, dar mă ştiu după nume. Sunt 12-13 ani de când nu am mai jucat la Rapid”.

Bute a avut o ofertă din Anglia, de a juca într-o ligă inferioară, însă a preferat să rămână lângă fetița sa.

„Fetița avea trei ani, doar ce divorțasem, am vrut să fie ambii părinții lângă ea”.

Cornel Buta a jucat la mai multe echipe de fotbal de-a lungul carierei sale, printre care FC Braşov, Dinamo, Rapid, FC Naţional, Volyn Luţk, Pandurii Tg. Jiu şi Poli Iaşi, potrivit romaniatv.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: