A fost arestat complicele la jaful băncii din Capitală

A fost arestat complicele la jaful băncii din Capitală

Iulian Tufan, tânărul care i-ar fi ajutat pe cei doi motociclişti să comită săptămâna trecută jaful de la filiala BCR, de pe bulevardul Alba Iulia, a primit mandat de arestare de la judecători. Tufan i-ar fi luat cu maşina pe autorii furtului, după ce aceştia au abandonat motocicleta pe o stradă din zona Dristor şi după aceea i-ar fi găzduit.

Anchetatorii au declarat pentru EVZ că cei doi autori ai jafului sunt cel mai probabil cetăţeni argentinieni şi au părăsit România pe data de 26 decembrie, la trei zile după comiterea faptei. Aceştia au furat din sediul băncii un sac cu 400.000 de lei, din care poliţiştii au recuperat în momentul de faţă 44.000 de lei, au declarat surse din Parchetul Judecătoriei Sectorului 3.

Poliţiştii secţiei 11 din Bucureşti l-au dus pe tânăr în faţa judecătorilor, spun surse din poliţie. Aceleaşi surse susţin că cei doi motociclişti care au dat spargerea sunt argentinieni şi ar fi părăsit deja ţara. Săptămâna trecută, unul dintre tineri a spart geamul din dreptul casieriei, a luat sacul cu bani şi a fugit cu motocicleta pe care îl aştepta complicele lui. Motocicleta nu avea numere, iar cei doi purtau căşti de motociclist, aşadar vor fi extrem de greu de identificat. Poliţiştii prelevează urme de la faţa locului şi verifică şi modul în care angajaţii băncii depozitau valorile", au precizat anchetatorii. Surse din poliţie au precizat pentru EVZ că angajaţii băncii le-au declarat anchetatorilor că în bancă ar fi intrat un tânăr în costum de motociclist şi cu casca pe cap, s-ar fi îndreptat către casierie, ar fi luat sacul cu bani şi ar fi fugit apoi cu motocicleta, condusă de un alt tânăr care l-ar fi aşteptat, cu motorul pornit, în faţa băncii. "Furtul a fost comis în jurul orei 13.45. Totul s-ar fi derulat foarte repede, a fost o chestiune de câteva secunde, după cum au precizat angajaţii unităţii bancare", au explicat aceleaşi surse. În acest moment, o echipă a poliţiei se află la sediul băncii şi verifică dacă există imagini de la momentul furtului, surprinse de camerele de supraveghere, sau dacă vreunul dintre angajaţii unităţii bancare le-a furnizat hoţilor informaţii despre momentul la care ar trebui să dea lovitura.

Poliţiştii au descoperit motocicleta folosită de hoţi la furt abandonată pe strada Laboratorului, din apropiere de Dristor, în sectorul 3 al Capitalei.

Ne puteți urmări și pe Google News