Aceste rezerve ar putea reprezenta un potențial de 850 de miliarde metri cubi de gaze pe o suprafață de 100 de kilometri pătrați, asigură compania ENI într-un comunicat, vorbind de un 'câmp de gaze supergigant'.

Ministerul Petrolului din Egipt a confirmat descoperirea, făcută la 1.450 de metri adâncime, menționând că "operațiunile de dezvoltare" ar urma să dureze patru ani.

Directorul general al ENI, Claudio Descalzi, 's-a deplasat la Cairo pentru a-l informa pe președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi în legătură cu acest succes important și pentru a discuta despre descoperire cu premierul Ibrahim Mahlab', potrivit comunicatului companiei.

"Aceasta este cea mai mare descoperire de gaze realizată vreodată în Egipt și în Marea Mediterană", a salutat grupul italian, asigurând că această descoperire ar putea 'deveni una dintre cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume". Potrivit comunicatului ENI, această descoperire, 'după dezvoltarea sa totală', va ajuta la acoperirea 'necesităților de gaze naturale în Egipt timp de decenii'.