Moartea lui Michael Jackson este plânsă de fanii din întreaga lume, care stau cu sufletul la gură ca să afle când va fi înmormântat cel supranumit „Regele popului”.

Institutul medico-legal din Los Angeles a încredinţat familiei trupul neînsufleţit al artistului. Până ieri, rudele nu au dezvăluit niciun detaliu în legătură cu înmormântarea. Cel mai probabil, va fi o ceremonie privată, pentru familie şi prieteni, însă presa străină anticipează faptul că vocile fanilor vor fi auzite şi vor fi organizate şi funeralii publice, existând deja speculaţii că vor strânge mulţimi impresionante.
 
În urma autopsiei a fost exclusă definitiv ipoteza vehiculată zilele trecute potrivit căreia Michael Jackson ar fi fost omorât. Totuşi, alte teste, printre care şi cele toxicologice, au fost cerute, astfel încât stabilirea exactă a cauzei morţii va dura mai multe săptămâni, au declarat reprezentanţii de la morgă, citaţi de BBC News.

Adoraţie până la spitalizare

Vestea că s-a stins Michael Jackson, ale cărui concerte le-a luat respiraţia multor fani veniţi să-l vadă, le-a provocat şiroaie de lacrimi oamenilor ieşiţi în stradă să aducă un ultim omagiu celebrului artist.

Şi în marile oraşe ale României a avut răsunet. Vineri noaptea, doi ieşeni care îl adorau pe Michael Jackson au ajuns la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan” Iaşi. Dorin D., 31 de ani, aflat în comă după ce a băut spirt, a fost luat de ambulanţă din gară. „Examenele toxicologice au arătat o alcoolemie de peste 345 mg.

Când starea clinică s-a ameliorat, acesta le-a declarat psihologilor că a consumat etanol într-un grup de prieteni îndureraţi de moartea lui Michael”, a precizat Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU al Spitalului „Sf. Ioan”.

În aceeaşi noapte, în spital a fost internat şi Tudor B., 33 de ani, care se tăiese la mână. „Nemulţumit că mama şi soţia nu-l lăsau să asculte la maximum muzica idolului său, bărbatul, care era beat, a dat cu pumnul în geam. Medicii plasticienii au intervenit pentru rezolvarea leziunilor. Psihologii afirmă că, după dispariţia unui idol, aceste reacţii sunt oricând posibile”, a adăugat Ciuhodaru.

Pe urmele idolului

Bucureştenii s-au strâns la Ambasada Americii şi la Stadionul „Lia Manoliu”, locul unde Michael a făcut senzaţie de două ori pentru fanii români, au adus flori şi au ascultat îndureraţi hiturile ale căror versuri le ştiu de atâta timp pe dinafară.

Nici starurile d epeste Ocean nu şi-au putut reţine regretele. Lisa- Marie Presley, Madonna, Justin Timberlake, Liza Minnelli, Britney Spears, Whitney Houston, P. Diddy, Cher şi mai toată suflarea showbizului au încercat cu greu să-şi descrie trăirile.

Mai mult, vestea tragică a făcut-o pe Elizabeth Taylor, o prietenă foarte apropiată a lui Michael, să leşine. (A colaborat Maria Craus)

OMAGIU

Lumânări şi lacrimi la Petroşani

Fanii lui Michael Jackson din Petroşani îi aduc, în acest weekend, un omagiu regelui muzicii pop în Parcul Central din localitate, unde reprezentanţii administraţiei locale au adus lângă statuia minerului un tablou cu imaginea artistului.

„După Elvis Presley şi Beatles, Michael Jackson este cel mai mare cântăreţ pop. Este un simbol pentru noi şi am decis să-i aducem un mic omagiu”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Mai mulţi tineri au aprins lumânări, iar localnicii care trec pe lângă tabloul lui Michael Jackson se opresc câteva momente în semn de respect pentru star. „Păcat că s-a stins un mare artist şi mai mare păcat că a trebuit să moară ca să fie din nou apreciat şi muzica lui difuzată aşa cum merită un adevărat rege pop”, declară Mirela, un fan din Petroşani. T

ot pentru a aduce un ultim omagiu „Regelui pop”, în acest weekend muzica lui Michael Jackson este ascultată la difuzoarele din oraş. (Marius Mitrache)

„DANGEROUS”

Cocktail mortal pentru „regii” muzicii

Michael a încetat din viaţă joi după-amiaza, în urma unui stop cardiac, în reşedinţa sa din Los Angeles.
 
Lisa-Marie Presley, fosta lui soţie, care i-a fost parteneră în videoclipul hitului „You Are Not Alone”, a scris pe blogul ei că artistul i-a mărturist într-o discuţie că îi e teamă că va sfârşi la fel ca tatăl ei, Elvis Presley. Regele rock´n´roll a murit în 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui atac de cord, după ani întregi în care a făcut abuzuri de medicamente. Şi fostul său ginere avea aceleaşi obiceiuri.

Avocatul lui Michael a declarat că artistul lua pastile de ceva vreme, iar apropiaţi ai starului susţin că lua tot felul de medicamente, acuzând dureri severe de spate.


BUCUREŞTI. Fanii s-au adunat în faţa Ambasadei
Americii, pentru un ultim omagiu
Foto: Adrian Scutariu


DOLIU. Moartea starului american a îndurerat oameni
din toate colţurile lumii
Foto: Reuters


FAMILIE. Tatăl artistului, Joe Jackson (dreapta), alături
de Jesse Jackson (stânga) şi fiul acestuia
Foto: Reuters