Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunțul din China, veste bună sau propagandă? Ar fi știrea anului…
Anunțul din China, veste bună sau propagandă? Ar fi știrea anului…

Anunțul din China, veste bună sau propagandă? Ar fi știrea anului…

Autorităţile chineze au dat vestea momentului, preluată imediat de marile agenţii de presă ale lumii. Vineri au fost înregistrate numai opt noi cazuri de contaminare cu noul Coronavirus.

Conform Agerpres, care citează AFP, aceasta este cea mai scăzută cifră de la începutul publicării (la mijlocul lunii ianuarie) statisticilor despre epidemia care a împrăştia panică pe mapamond.

Conform sursei citate, dintre aceste cazuri suplimentare, 5 au fost înregistrate în oraşul Wuhan, cunoscut ca fiind epicentrul COVID-19.

În ceea ce priveşte celelalte 3 contaminări înregistrate trebuie menţionat că două au fost la Shanghai şi una la Beijing, capitala Chinei. Cazurile de infectare au fost raportate la persoane provenite din străinătate; din măsuri de securitate, nu a fost precizată naţionalitatea lor.

China a ajuns în prezent la 88 de cazuri „importate” din alte ţări, stare de lucruri ce reprezintă o adevărată provocare pentru autorităţile sanitare, care au făcut un pas important înainte reuşind să limiteze răspândirea COVID-19 în China.

Oficialii ministerului Sănătăţii din ţara care „a dat” lumii Coronavirus au anunţat de aemenea vineri şapte decese suplimentare, numărul total al morţilor din China continentală (fără Hong Kong şi Macao) ajungând la 3.176.

Amintim în acest context că peste 80.000 de persoane au fost contaminate cu temutul Coronavirus în China, în care autorităţile au început să relaxeze restricţiilor impuse celor 56 de milioane de locuitori din provincia Hubei, a cărei capitală este Wuhan.

Şi la Wuhan există semnale promiţătoare care indică faptul că numeroase afaceri din oraş au permisiunea să îşi reia activităţile încă din această săptămână.

În România, numărul cazurilor de infectare cu temutul Coronavirus a ajuns la 64 vineri dimineaţa, 13 martie