Contractul de publicitate Oltchim-Voiculescu, bani contra protecţie. Ordinul pentru Antene: "Nu-l atacaţi pe Roibu!"

Contractul de publicitate Oltchim-Voiculescu, bani contra protecţie. Ordinul pentru Antene: "Nu-l atacaţi pe Roibu!"

Jurnalistul Robert Turcescu a prezentat aseară, la B1 TV, documente care dovedesc legătura dintre Dan Voiculescu şi combinatul Oltchim. Este vorba despre un contract în valoare de 100.000 de euro încheiat între S.C. Media Casa Press SRL, reprezentată de Gabriela Vrânceanu Firea, şi Oltchim.

Potrivit documentelor prezentate de Robert Turcescu în cadrul emisiunii "Sub semnul întrebării", timp de un an, S.C. Media Casa Press SRL a primit bani de la Oltchim, care mergea în pierdere, pentru a publica în Săptămâna Financiară, Financiarul, Jurnalul Naţional şi la Antena 1 articole şi reportaje "comandate" de şefii combinatului. Este vorba despre ştiri, interviuri, reportaje şi machete publicitare. Plata se făcea cu un avans, plus plăţi lunare. Contractul viza perioada 1 decembrie 2009-31 decembrie 2010, un an în care Oltchim a înregistrat pierderi de 210 milioane de euro. Există şi o clauză de confidenţialitate, după cum urmează:

"Pe perioada de derulare a prezentului contract şi pentru o perioadă de cinci ani de la expirarea acestuia, fiecare parte va păstra confidenţialitatea tuturor informaţiilor sau datelor de orice natură furnizate de cealaltă parte." O altă clauză interesantă este cea care interzice publicarea, prin intremediul canalelor media amintite, a poziţiilor angajaţilor minoritari ai Oltchim "care desfăşoară acţiuni ostile la adresa beneficiarului sau a reprezentanţilor acestuia". La finalul contractului publicat pe blogul lui Robert Turcescu sunt detaliate preţurile "serviciilor". Astfel, interviurile şi reportajele publicate în "Săptămâna Financiară" ar fi costat 46.400 de euro, cele din "Financiarul" au fost în valoare de 64.000 de euro, iar machetele publicitare din "Jurnalul Naţional", alte 42.000 de euro. Mai mult, la preţul total al materialelor s-a aplicat un discount de 62%, ajungându-se la o sumă finală de 100.000 de euro plus TVA. DOCUMENTELE CARE ARATĂ LEGĂTURA DINTRE DAN VOICULESCU ŞI OLTCHIM:

Ne puteți urmări și pe Google News