FILMUL EVZ: Seraphim Falls

FILMUL EVZ: Seraphim Falls

Acţiunea filmului "Cascada Seraphim" se axează pe confruntarea a doi bărbaţi, foşti combatanţi în Războiul Civil.

Din cauza unui incident petrecut în timpul Războiului Civil, între un ofiţer al Confederaţiei şi unul al Uniunii se instalează ura şi dorinţa de răzbunare. La trei ani de la instaurarea păcii, colonelul Carver (Liam Neeson) angajează patru mercenari şi porneşte o cruciadă personală împotriva vechiului său rival, Gideon (Pierce Brosnan).

Rănit de urmăritori şi hăituit ca o fiară sălbatică, Gideon, un abil mânuitor al pumnalului, reuşeşte să-i elimine din joc pe mulţi dintre mercenarii plătiţi cu un dolar pe zi pentru a-l captura. Urmărirea se desfăşoară pe tot cuprinsul statului Nevada, începând de pe vârfurile înzăpezite din Rocky Mountains, continuând cu savana şi sfârşind cu deşertul, acolo unde are loc înfruntarea finală dintre cei doi. Abia atunci, privind retrospectiv şi gândindu-se la zecile de persoane care şi-au pierdut viaţa pentru a satisface setea lui de răzbunare, Carver înţelege care este preţul pe care a trebuit să-l plătească.

Conform imdb.com, filmul poate fi o parabolă a luptei între bine şi rău. Majoritatea elementelor - Serafim (înger), frigul din munţi (Raiul), căldura ucigătoare din deşert (Iadul) şi numele vânzătoarei care decide deznodământul luptei, Louise C. Fair (Lucifer) - întăresc această idee.

22.45 - PRO TV

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/JcOahN7RHQw?fs=1&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/JcOahN7RHQw?fs=1&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Ne puteți urmări și pe Google News