Jandarmul de Funes, pe Naţional TV

Jandarmul de Funes, pe Naţional TV

Naţional TV prezintă cele şase filme din seria "Jandarmii".

În fiecare sâmbătă după-amiază, de la ora 16.15, Naţional TV va difuza, pe rând, filmele de comedie din seria "Jandarmii", al căror protaginist este Louis de Funes.

Startul programului îl va da azi filmul "Jandarmul din Saint-Tropez" (1964), fiind urmat, în ordine, de "Jandarmul la New York", "Jandarmul se însoară", "Jandarmul la plimbare", "Jandarmul şi extratereştrii" şi "Jandarmul şi jandar meriţele". Toate filmele vor rula în variantă masterizată, cu sunetul şi imaginea recondiţionate.

Povestea începe din Saint-Tropez

Ne puteți urmări și pe Google News

Jandarmul Ludovic Cruchot (Louis de Funes) este avansat în grad şi mutat în oraşul Saint Tropez. Fiica sa, Nicole (Geneviève Grad), este entuziasmată de viaţa luxoasă din marele oraş şi, pentru a nu se face de ruşine în faţa noilor săi prieteni, se dă drept moştenitoarea unui bogătaş.

În tot acest timp, jandarmul Cruchot, împreună cu cei patru subalterni (Merlot, Fougasse, Berlicot si Tricard), începe să vâneze nudişti şi infractori, ceea ce dă naştere unor situaţii pline de umor.

Louis de Funes a fost votat actorul favorit în Franţa, şi este încă foarte popular în tot restul Europei. A interpretat peste 130 de roluri în filme şi 100 de roluri în teatru, fiind supranumit "omul cu 40 de expresii faciale pe minut".

În majoritatea filmelor, personajele interpretate de Louis de Funes au în comun mai multe caracteristici: un tip de vârstă medie, rea-credinţă, un temperament incontrolabil şi hiperactivitate, ceea ce, împreună cu statura mică, produce un efect comic. "Jandarmul" s-a stins din viaţă la vârsta de 69 de ani, în urma unui atac de cord (1983).

Trandafirii "Louis de Funes"

Una dintre pasiunile actorului era cultivarea trandafirilor. Pe piaţa florilor există un soi de trandafiri care îi poartă numele.