Chiar dacă economia a crescut, rămânem tot în recesiune

Chiar dacă economia a crescut, rămânem tot în recesiune

Economia României a crescut cu 0,3% în trimestrul al II-lea al acestui an faţă de primele trei luni din 2010, dar se află tot în scădere în comparaţie cu perioada aprilieiunie din anul trecut.

După şase trimestre consecutive de recesiune, economia României dă primele semne de revigorare, conform Institutului Naţional de Statistică (INS), dar estimările pentru perioada următoare rămân sumbre.

Potrivit sursei citate, în primele şase luni ale acestui an produsul intern brut ( PIB) s-a contractat cu 1,5% comparativ cu primul semestru din 2009.

Deşi rezultatele comunicate de INS sunt pozitive, creşterea economică înregistrată în România este simţitor mai mică decât cea a Uniunii Europene, de 1%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sub media europeană

Conform unor statistici Eurostat, lideri în rezultatele economice trimestriale sunt Lituania, cu 2,9%, Germania cu 2,2% şi Estonia (2%).

România se află pe ultimele locuri, în urma ei clasându-se doar Spania şi Portugalia, ambele cu câte 0,2% şi Ungaria, cu 0%.

Grecia este singurul stat membru care se află în continuare pe minus, însă nu toate ţările au furnizat date pentru clasamentul Eurostat. Printre acestea se regăsesc Bulgaria şi Polonia. UE

Evoluţia PIB în trimestrul II*