Din acestea, 17 şcoli şi şapte grădiniţe sunt în Timişoara, iar restul în judeţ.

Spre exemplu, elevii de la Liceul „Bartok Bela“ şi Liceul de Arte Plastice mai pot învăţa în imobilele actuale doar până la sfârşitul acestui an. În timp ce Liceul „Nikolaus Lenau“ mai poate funcţiona în clădirea respectivă şi anul viitor.

Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul „Bartok“ şi Liceul „Lenau“ au fost retrocedate Episcopiei Catolice, iar Liceul de Arte – Comunităţii Evreieşti.

„Pentru şcolile de la Comloşul Mare, Comloşul Mic, Maşloc sau Tormac, care au fost retrocedate în 2004-2005, Episcopia Romano- Catolică şi Protopopiatul Ortodox au fost de acord cu vânzarea lor“, spune Marin Popescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. Preţul cerut pe cele patru imobile este de trei milioane de lei, iar oferta a fost transmisă Ministerului Educaţiei.

În ceea ce priveşte restul şcolilor ce trebuiesc evacuate, autorităţile nu au găsit încă soluţii viabile. Edilii din localităţile respective au avansat ideea construirii unor campusuri şcolare, însă nu au fost demarate niciun fel de lucrări. Şi în cazul Liceului „Lenau“ administraţia locală a venit cu ideea construirii unei clădiri noi într-un cartier de la marginea Timişoarei, însă nici acest proiect nu a mai fost pus în practică.