75 de zile în travaliu, pentru a salva viața bebelușilor

75 de zile în travaliu, pentru a salva viața bebelușilor

O poloneză s-a aflat aproape 75 de zile în travaliu, stând întinsă într-o poziţie aproape cu capul în jos, pentru a salva vieţile celor doi bebeluşi născuţi prematur, după ce primul dintre cei trei copii cu care era însărcinată s-a născut înainte de termen şi a murit, informează miercuri Reuters, citată de Agerpres.

Joanna Krzysztonek a dat în cele din urmă naştere unei fetiţe Iga şi unui băieţel Ignacy două luni şi jumătate mai târziu, pe 15 februarie, la o clinică de obstetrică şi neonatologie din oraşul polonez Wroclaw şi a afirmat că ideea de a sta într-o poziţie neobişnuită săptămâni întregi nu a deranjat-o.

“Am răsuflat uşurată că există o şansă să păstrez sarcina şi să le ofer copiilor şansa să se nască în siguranţă”, a declarat ea. Gemenii se află încă în incubatoare speciale, însă urmează să fie externaţi din spital în curând.

Șeful clinicii unde a născut Joanna Krzysztonek, a declarat că medicii au reuşit să-i reducă contracţiile, dar femeia s-a aflat în travaliu de la naşterea primului copil. “Procedura, și aici mă refer la naştere, are un început şi un sfârşit. Dacă primul copil s-a născut, înseamnă că naşterea a început”, a declarat medicul cu care a născut femeia. Naşterea durează de obicei între 8 şi 12 ore, iar o sarcină dusă la termen are în general circa 40 de săptămâni. Cu ajutorul poziţiei neobişnuite în care a stat mama şi cu îngrijire medicală, Iga şi Ignacy au rămas în uter 32 de săptămâni. Mama a avut probleme cu menţinerea echilibrului după ce a părăsit patul de spital în care a stat într-o poziţie mai puţin obişnuită, însă acum îşi vizitează şi ţine în braţe copii în fiecare zi.

Ne puteți urmări și pe Google News