Evenimentul Zilei > Actualitate > 7 copii din VASLUI, intoxicaţi cu MONOXID de CARBON la ŞCOALĂ. Autorităţile au portini o ANCHETĂ
7 copii din VASLUI, intoxicaţi cu MONOXID de CARBON la ŞCOALĂ. Autorităţile au portini o ANCHETĂ

7 copii din VASLUI, intoxicaţi cu MONOXID de CARBON la ŞCOALĂ. Autorităţile au portini o ANCHETĂ

7 copii dintr-o comună aflată în apropiere de Vaslui s-au intoxicat cu monoxid de carbon la şcoală. Ei au fost preluaţi de două ambulanţe şi duşi la spital.

”Este vorba de 7 copii cu vârsta de 11 ani, din aceeași clasă, care prezentau amețeli, grețuri, vărsături, dureri de cap, iar suspiciunea este de intoxicație cu monoxid de carbon. De dimineață, la prima oră, femeia de serviciu a curățat soba din clasa respectivă și nu a reușit, probabil, să-și facă treaba corespunzător. După câteva ore au început să apară aceste simptome”, afirmă Daniel Ungureanu, cadru medical la Ambulanţa Vaslui, potrivit Digi 24.

În prezent, ei se află în afara oricărui pericol.

De asemenea, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui a dispus, joi, efectuarea unei anchete la Şcoala Văleni, acolo unde cei şapte copii au suferit o intoxicaţie cu monoxid de carbon, din cauza unei sobe defecte din sala de clasă, arată Agerpres.

'Vom verifica cine se face vinovat de această situaţie. Inginerul de la compartimentul tehnic va merge la şcoala din Văleni pentru a vedea la faţa locului ce s-a întâmplat şi cine poartă responsabilitatea pentru această situaţie. Acesta a fost un caz fericit, dar din cauza neglijenţei unor persoane se pot întâmpla adevărate tragedii şi nu putem tolera aşa ceva', precizează inspectorul general şcolar din cadrul IŞJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.