3,4 miliarde de oameni îi vor mulţumi românului Andrei Rusan

3,4 miliarde de oameni îi vor mulţumi românului Andrei Rusan

INVENŢIA LUI REZOLVĂ O MARE PROBLEMĂ: DESCĂRCAREA DE FILME PE MOBIL. Un timişorean a revoluţionat tehnologia 4G. Angajat la subsidiara din România a Alcatel-Lucent, Andrei Rusan a inventat o soluţie care creşte radical calitatea serviciilor în 4G (LTE).

Ideea lui a ajuns la Biroul European pentru brevete şi va fi patentată anul viitor. Concret, prin invenţia sa, materialele video descărcate prin wireless se văd cursiv, fără să mai fie sacadate.

Când ne uităm pe telefonul mobil la un film, lăţimea de bandă devine insuficientă, imaginea fiind întreruptă. Soluţia lui Andrei rezolvă problema.

"Feţele personajelor apar distorsionate. Prin invenţia mea, QoS dinamic (Quality of Service - calitatea serviciului), redarea video-ului va fi cu o latenţă (diferenţă) de o secundă. O persoană care urmăreşte con­ţinut difuzat pe TV prin intermediul unei reţele 4G va vedea imaginile cu o latenţă insesizabilă, astfel că traficul va fi decongestionat", a explicat tânărul inginer.

Ne puteți urmări și pe Google News

Andrei Rusan a lucrat doi ani la invenţia sa. Soluţia românului va avea aplicaţii la nivel mondial. Se estimează că în 2014 vor exista 3,4 miliarde de abonaţi în bandă largă, iar 80% vor consuma internet mobil. Iar principala problemă e dificultatea descărcării din cauza limitării benzii.

2 ani a muncit la această invenţie Andrei Rusan. Patentul lui va fi recunoscut în toată Europa