23 de bancomate sparte la Iaşi. Modul de lucru al spărgătorilor este nou în România

23 de bancomate sparte la Iaşi. Modul de lucru al spărgătorilor este nou în România

Hoţii blochează fanta aparatului, când se deschide pentru a elibera suma cerută. Există doi tineri identificaţi, dar se presupune că reţeaua este mai mare.

Mai multe bănci din Iaşi au raportat în ultimele 24 de ore spargerea a 23 de bancomate, iar raportările continuă să se adune la această oră. Amploarea loviturii puse la cale de spărgători este fără precedent la Iaşi.

Anchetatorii spun că e o metodă nouă de a scoate banii din bancomat şi că aceasta s-ar putea extinde în toată ţara. Concret, spărgătorii bagă un card autentic în aparat, iar când apar banii prin fantă, introduc o tijă în aceasta pentru a o bloca. "Metoda nu este lămurită deplin, dar suntem pe urmele suspecţilor şi suntem aproape de a-i prinde"; a spus Anca Vijac, purtător de cuvânt la IPJ Iaşi. Pe camerele de supraveghere au fost depistaţi doi tineri cu şepci şi ochelari de soare pe ochi care au acţionat la 7 bancomate, paguba estimată fiind de 5.100 de lei. Modul de lucru este nou, poliţiştii nefiind încă edificaţi. Chiar dacă au fost identificaţi doi autori, poliţiştii cred că aceştia fac parte dintr-o reţea mai mare.

Ne puteți urmări și pe Google News