"Nu cred că s-a atins punctul critic şi restructurările vor lua sfârşit. Eu cred că ele vor continua, dar nu vorbim neapărat doar de disponibilizări, ci mai ales şi de şomajul tehnic, folosit în special de companiile private care investesc în formarea personalului şi caută sa-l păstreze", a spus Anca Grigorescu, prezentă la conferinţa cu tema "Posibilităţi de reducere a costurilor cu angajaţii – ca soluţie de business".

Potrivit ei, nici anul viitor nu se va termina procesul de restructurare pentru că "trebuie un procent semnificativ de creştere economică pentru ca firmele să capete încredere în economie, aşa încât să-şi bugeteze creşterea de personal".

Şi preşedintele Traian Băsescu a declarat, la postul public de televiziune, că anul viitor, chiar dacă vom avea creştere economică, acest lucru nu înseamnă că vor fi create atât de multe locuri de muncă încât să acopere numărul mare de români în căutarea unui job.

Conform şefului statului, premisele pentru crearea de noi locuri de muncă vor fi atunci când creşterea economică va fi mai mare de 2%.