13.000 de studenţi suceveni vor comunica online cu profesorii lor

13.000 de studenţi suceveni vor comunica online cu profesorii lor

Portalul cu ajutorul căruia studenţii vor putea comunica cu profesorii lor va fi finanţat din fonduri europene în cadrul unui proiect desfăşurat de Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava.

Proiectul prevede ca orele să se poată desfăşura online prin intermediul claselor virtuale, iar studenţii să poată găsi mult mai rapid informaţiile de care au nevoie. Un număr de 13.000 de studenţi vor comunica online cu cei 327 de profesori cu ajutorul portalului e-Learning din cadrul Univesităţii “Ştefan cel Mare" din Suceava, procesul de învăţare devenind mult mai eficient şi flexibil.

''Dezvoltarea sistemelor de e-learning la nivelul şcolilor, liceelor şi universităţilor din România va contribui la alfabetizarea digitală a elevilor şi studenţilor. În următoarea perioada vom continua să finanţăm din fonduri europene proiecte in domeniul e-Learning, pentru a le putea oferi cetăţenilor din toată ţara posibilitatea de a se apropia de mediul virtual", a declarat ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme. Acesta a semnat ieri un contract de finanţare din bani europeni pentru proiectul "Dezvoltarea unei platforme informatice de tip E-educaţie care va susţine electronic procesul educaţional desfăşurat de Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava" .

Valoarea totală a proiectului este de peste 5 milioane de lei, din care peste 60% reprezintă asistenţă nerambursabilă. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Ne puteți urmări și pe Google News