Evenimentul Zilei > Economie > 11 IULIE: Data de lansare a titlurilor de stat pentru populație. CE dobândă primești dacă împrumuți statul
11 IULIE: Data de lansare a titlurilor de stat pentru populație. CE dobândă primești dacă împrumuți statul

11 IULIE: Data de lansare a titlurilor de stat pentru populație. CE dobândă primești dacă împrumuți statul

Emisiunea Centenar a titlurilor de stat pentru populație, prin care statul va încerca să împrumute 100 de milioane de lei de la persoane fizice, se lansează pe data de 11 iulie, zi din care titlurile vor fi disponibile la ghișeele băncilor participante la emisiune, a anunțat astăzi Ministrul Finanțelor, Anca Dragu.

Consorțiul de bănci care va ajuta statul să distribuie titlurile este format din BCR, BRD, Raiffeisen și Banca Transilvania.

Cei care vor cumpăra de la aceste patru bănci nu vor achita comision. Pentru achizițiile de la alți intermediari se va percepe comision însă.

Valoarea unui titlu de stat este de 100 de lei, iar o persoană va putea achiziționa maximum 1.000 de titluri. La scadență se va organiza o tombolă cu 100 de câștigători, care vor primi câte 1.000 de lei.

Dobânda oferită de stat este fixă, de 2,15%, și pentru câștigurile din dobânda statul nu va percepe comision de 16%.

Cei care vor dori să renunțe la titlurile de stat mai devreme de scadența din 2018, le putea vinde pe piața secundară – bursă, a explicat Dragu. La momentul vânzării valoarea titlurilor poate deveni mai mare, poate rămâne egală sau poate crește față de nivelul de 100 de lei.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: