Evenimentul Zilei > Actualitate > 11 cutremure în doar 24 de ore! Aparatele au înregistrat magnitudini variabile
11 cutremure în doar 24 de ore! Aparatele au înregistrat magnitudini variabile

11 cutremure în doar 24 de ore! Aparatele au înregistrat magnitudini variabile

O zonă cunoscută pentru activitatea sa seismică trece printr-o perioadă de schimbări, întrucât în Parcul Național Yellowstone din SUA au avut loc 11 cutremure în doar 24 de ore.

Parcul Național Yellowstone a fost lovit de 11 cutremure în mai puțin de 24 de ore, au raportat autoritățile din SUA pe data de 29 mai, conform Dailymail.

Serviciul Geologic din SUA a raportat 11 cutremure în partea de vest a parcului Yellowstone din Montana, cu magnitudini cuprinse între 1,6 grade și 3,1 grade pe scara Richter.

Epicentrul cutremurelor a fost situat la aproximativ 4,8 kilometri adâncime și s-au produs aproape de periferia parcului, la aproximativ 24 de kilometri de aceasta.

În total, în ultima lună, parcul a fost lovit de 34 de cutremure.

Vineri, 29 mai, a avut loc cel mai puternic seism înregistrat de aparatura montată în parc. Autoritățile au luat această măsură întrucât s-a constatat că în acea zonă, activitatea seismică este extrem de ridicată. Cutremurul înregistrat vineri a avut o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter.

„Parcul Yellowstone reprezintă una dintre cele mai intense zone din SUA din punct de vedere al activității seismice”, se arată pe site-ul oficial al Parcului Național.

„Aproximativ, aici au loc între 700 și 3000 de cutremure pe an, dar în cele mai multe cazuri, seismele nu sunt simțite de către oameni, ci doar înregistrate de aparatura performantă existentă pe întreaga suprafață a zonei”, mai scrie în descrierea atracției turustice.

În continuare, pe același site este găsită și explicația din spatele acestor seisme: „Cutremurele apar în urma mișcărilor plăcilor tectonice, dar mai ales a activității vulcanice din zonă”.