Evenimentul Zilei > Actualitate > TVR a renunţat la Andreea Marin, pentru emisiuni culturale
TVR a renunţat la Andreea Marin, pentru emisiuni culturale

TVR a renunţat la Andreea Marin, pentru emisiuni culturale

Stelian Tănase scoate din grilă "programele evazioniste, de mare montare, specifi ce televiziunilor private". Jurnalişti cunoscuţi vor realiza emisiuni, talk-show-uri şi dezbateri pe ambele canale al televiziunii publice.

De la 1 martie, televiziunea publică anunţă "o nouă viziune" şi lansează cea mai ieftină grilă din istorie: 25.000 de euro pe săptămână pentru TVR1 şi 15.000 de euro pentru TVR2 costuri de producţie.
După ce a renunţat la emisiunea Andreei Marin, "Preţuieşte viaţa", dar şi la "Duminica în familie", prezentată de Ramona Bădescu, show-uri scumpe de divertisment, Stelian Tănase, preşedintele interimar al TVR, a spus că vor urma schimbări majore în grilă. TVR1 se va axa pe informaţii şi "curent- affairs", în timp ce TVR2 va fi "cu precădere" dedicat emisiunilor culturale. "Am renunţat la programele evazioniste, de mare montare, specifice televiziunilor private şi care nu justifică audienţele. Acestea se văd din abundenţă la televiziunile private. Am ales programe obligatorii, contăm pe informaţii, dezbatere, cultură şi educaţie", a subliniat Stelian Tănase.
Cu ghidul BBC pe masă
Vedete ale postului vor fi Ion Cristoiu, Daniel Apostol, Mircea Dinescu, Florin Iaru, Ion M. Ioniţă, Miruna Munteanu şi Cornel Nistorescu. "Noua grilă nu este o schimbare obişnuită, este vorba de o nouă viziune. Este începutul schimbării statutului TVR. Cel mai apropiat model pentru noi este BBC", a subliniat directorul TVR, care a mărturisit că stă cu "ghidul BBC pe masă, ca o biblie". Din "vechea gardă", în grila de primăvară rămân Iuliana Tudor (O dată-n viaţă), Cătălin Ştefănescu (Garantat 100%), Eugenia Vodă (Profesioniştii) şi Liviu Mihaiu.
Emisiuni noi în grilă
TVR 1. "În prima linie" sintetizează cele mai importante evenimente ale zilei, de luni până vineri, o emisiune moderată de Ion M. Ioniţă. "Politică şi delicateţuri", duminica, de la 14.30, cu Mircea Dinescu. Cornel Nistorescu va modera, alături de Claudiu Lucaci, "Ultima ediţie", duminica, de la ora 13.00. "Gala umorului" vine în fiecare sâmbătă, de la ora 21.00.
TVR 2. Ion Cristoiu va aduce, săptămânal, marţea, de la 21.00, emisiunea "Om cu carte". "Este o emisiune de gazetărie culturală. În prima ediţie voi vorbi despre cartea "Înfrânţi şi uitaţi la Stalingrad". Am ales TVR pentru că este singura instituţie care are arhivă şi astfel de producători", a spus Cristoiu. Florin Iaru prezintă "Enigme şi conspiraţii", Mircea Dinescu – "De la Dinescu… citire", iar Ducu Bertzi şi Cristina Şoloc aduc "Omul cu chitara".
"TVR e un mediu puternic conflictual. Nu e simplu, sunt presiuni din afară", a spus Stelian Tănase
Despre scandalul TVR Moldova: "O provocare securistă. O să explic totul pe blog"
Întrebat despre întreruperea emisiunii "Moştenirea clandestină" din 7 februarie, difuzată pe TVR Moldova, care, potrivit directorului TVR International, Beatrice Comănescu, a fost făcută în urma unui telefon dat de preşedintele TVR, Stelian Tănase a spus: "A fost vorba de o provocare securistă. Moştenirea clandestină s-a difuzat la TVR de 70 de ori. Dar, din câte ştiu, legea interzice propaganda comunistă şi securistă. Acolo a fost vorba de o propagandă comunistă şi securistă. O să explic totul pe blog".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: