Astăzi, de la ora 20.00, regina contemporană a muzicii fado, Dulce Pontes, va urca pe scena Sălii Palatului pentru a-i încânta pe români cu vibrantele acorduri portugheze. Printre melodiile ce vor răsuna pe scenă, fanii vor recunoaşte "Caminhos", "Canção Do Mar" şi "Fado Português".
Considerată urmaşa Amaliei Rodrigues, artista a colaborat cu artişti de prestigiu, precum José Carreras, Cesária Évora şi Andrea Bocelli, dar şi cu celebrul compozitor italian Ennio Morricone.
Dulce Pontes va concerta pe scena de la Sala Palatului timp de trei ore şi îl va avea ca partener pe Marcel Pavel, singurul artist acceptat de starul internaţional să cânte alături de ea în România.
Exerciţii yoga
Artista, care este însoţita la toate concertele de soţul său, a mărturisit că are câteva ritualuri pe care le respectă cu stricteţe înaintea fiecărui concert. Înainte de a păşi pe scenă, artista portugheză face exerciţii yoga: "Fac exerciţii yoga pentru respiraţie, înaintea fiecărui concert, pentru a-mi stăpâni emoţiile. Am foarte mari emoţii şi astfel reuşesc să mi le stăpânesc!".
În vârstă de 45 de ani, Dulce Pontes s-a născut în Montijo, Portugalia. Artista a cochetat cu mai toate stilurile muzicale, cântand pop, rock, jazz, muzică clasică şi tradiţională. În 1991, a câştigat Festivalul Naţional de Cântec al Portugaliei şi în acelaşi an a reprezentat Portugalia la Eurovision.
Primul sau album, "Lusitana", a fost lansat în 1993, iar în anul următor a ajuns pe piaţă albumul "Làgrimas", material ce a consfinţit consacrarea solistei la nivel mondial.
Victor Rebengiuc la Cafeaua de weekend
Actorul Victor Rebengiuc vine la Cafeaua de Weekend, sâmbătă, 8 februarie, ora 12.00, pentru a răspunde tuturor curiozităţilor tale legate de fascinanta sa carieră în teatru şi film. Cum a început? Cum ar vrea să continue? Cum se pregăteşte pentru scenă şi cum pentru camera de filmare? Unde se simte mai în largul său? Sunt doar câteva din temele discuţiei informale pe care Control N ţi-a pregătit-o. Durata unei "Cafele de Weekend" este de trei ore, între orele 12.00 şi 15.00. Persoanele interesate se pot înscrie, în limita locurilor disponibile, la [email protected]
"Ultimul zburător"
Astăzi, Cinema City şi InterComFilm Distribution pornesc alături de echipa filmului "Ultimul Zburator" într-o caravană de promovare a celui mai nou film românesc nominalizat la Bruxelles International Fantasy Film Festival. Filmul debutează azi cu o primă proiecţie în Arad, la Cinema City Atrium, de la ora 19:30, şi Cinema City Galleria, de la ora 21:00. Caravana îi va aduce, pe actorii Constantin Cotimanis şi Iulia Verdes.

Te-ar putea interesa și: