Evenimentul Zilei > Politica > Bunea Stancu a scăpat nepedepsit de PSD
Bunea Stancu a scăpat nepedepsit de PSD

Bunea Stancu a scăpat nepedepsit de PSD

Incidentul cu preşedintele CJ Brăila îi inspiră şi pe alţii. Un deputat liberal l-a făcut "boulică" pe un ziarist.

Deşi i-a spus unei ziariste de la B1TV că-i dă "două picioare în gură", preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, nu a fost mustrat pentru comportamentul său în şedinţa Comitetului Executiv al PSD de ieri.
Mai mult, şeful Cj Brăila a stat în sală alături de socrul lui Victor Ponta, vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu. Potrivit unor surse din partid, Ponta a făcut doar o glumă pe seama acestuia. "Vezi cum vorbeşti!", i-a spus premierul lui Bunea Stancu, când acesta a deschis microfonul să ia cuvântul.
La finalul şedinţei, Ponta a anunţat că l-a convins pe Bunea Stancu să-şi ceară scuze. Acestea, deocamdată, nu au sosit, deşi la intarea la şedinţă şeful CJ spusese că nu se va mai supăra niciodată pe presă.

  • “Baronul” de Brăila, Bunea Stancu, avertisment pentru apropiaţii din USL: „Daca mă saltă DNA, vă trag pe toţi după mine! Nu pic ca prostul”

Cazul Bunea naşte pui
"Exemplul" său a fost deja copiat de alţi politicieni. Un jurnalist hunedorean a fost jignit de deputatul PNL de Hunedoara Elena Carmen Hărău. "Scoate-odată capul din hazna şi apucă-te de treabă de-adevăratelea! (…) Iar dacă mie lumea-mi spune «madamme» (de la dumneata am aflat), dumitale-ţi spune «boulică»", a scris deputata pe Facebook.
Elena Carmen Hărău a prezentat în plan local adoptarea proiectul de lege privind pensia pentru grupa I de muncă drept o promisiune electorală îndeplinită. Jurnalistul în cauză a scris însă că Hărău nu a iniţiat proiectul de lege şi nici nu a fost prezentă la vot, conform site-ului Camerei.
Ieri, parlamentarul PNL a declarat că regretă incidentul.

  • Jurnalist jignit grav de o ”doamnă” deputat: "Scoate capul din hazna, boulică". Parlamentarul spune că regretă, dar jigneşte iar

Dragnea, şef de campanie
Social-democraţii au validat lista candidaţilor PSD pentru alegerile europarlamentare care se vor desfăşura în luna mai, pe această listă regăsindu- se şi propunerile avansate de PC şi UNPR, care merg în alegeri pe listă comună. Şef de campanie a fost numit vicepremierul Liviu Dragnea. Cap de listă este actualul europarlamentar Corina Creţu, urmată de senatorul Ecaterina Andronescu, eurodeputatul Cătălin Ivan, ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, consilierul premierului, Damian Drăghici (UNPR), ministrul Turismului, Maria Grapini (PC), Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu, Viorica Dăncilă, Sorin Moisa, Victor Boştinaru , Claudiu Tănăsescu. Iniţial, Mircea Geoană trebuia să deschidă lista pentru europarlamentare, dar acesta vizează un alt post la nivel european. PSD mizează pe 13 locuri eligibile în PE, locurile 14 şi 15 fiind cu semnul întrebării.