Evenimentul Zilei > Politica > Păcălicii zăpezii. Baronul PSD care luptă cu omătul doar pe pârtia de ski din Austria
Păcălicii zăpezii. Baronul PSD care luptă cu omătul doar pe pârtia de ski din Austria

Păcălicii zăpezii. Baronul PSD care luptă cu omătul doar pe pârtia de ski din Austria

Brăila a fost ultimul judeţ deszăpezit din România. În timp ce zeci de comune erau sub nămeţi, utilajele Primăriei făceau curat pe strada preşedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu (PSD). El este unul dintre cei mai bogaţi politicieni din România.

Strada Rahova din Brăila, unde este vila preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea –Stancu (PSD), a fost una din ţintele principale ale echipajelor locale de deszăpezire. Brăila a fost ultimul judeţ care a anunţat, ieri, că drumurile au fost deblocate.
Jandarmii salvatori
Jandarmii din Brăila, ajutaţi de colegii lor din Bacău, au distribuit, în cursul zilei de sâmbătă, 1.600 de conserve, 1.600 de pâini şi 1.600 litri de apă în comunele Măraşu şi Frecăţei din Insula Mare a Brăilei.
Totul a început pe 28 ianuarie, când două utilaje grele – un buldoexcavator şi o basculantă – erau trimise să dea zăpada pe strada Rahova. Două zile mai târziu, autorităţile locale anunţau că în judeţul Brăila erau izolate în continuare 53 de localităţi.
În tot acest timp, Bunea Stancu era în staţiunea Solden (Austria), la ski. Pe 31 ianuarie, când s-a întors, în prezenţa ministrului Apărării, Mircea Duşa, el a jignit o jurnalistă de la postul B1 TV. "Puneţi mâna şi citiţi cum se ajunge preşedinte de CJ", a reacţionat Buna-Stancu.
El este unul dintre cei mai bogaţi şi controversaţi baroni PSD: deţine trei case de locuit şi un spaţiu comercial în Brăila şi are în conturi aproximativ 400.000 de euro. Soţia acestuia, Tanţa, este educatoare la Grădiniţa 48, şi a avut un venit anual de 21.708 de lei.
Cea mai mare parte din avere o are băgată în afaceri profitabile. Politicianul controlează grupul de firme Bursagrirom SA (comerţ de cereale), unde deţine 62,5% din acţiuni. Prin intermediul acestei societăţi, Bunea Stancu controlează firmele Concivia (construcţii), Istru (restaurante) şi Hercule (operator de servicii portuare).
După ce Concivia a câştigat cinci contracte cu CJ Brăila, inspectorii ANI au sesizat DNA în cazul lui Bunea-Stancu. Politicianul este trimis în judecată pentru corupţie. Procurorii DNA susţin că a strâns bani negri pentru campania electorală, din 2009, a lui Mircea Geaonă.
În faţa vilei lui Bunea Stancu, zăpada era curăţată şi măturată
FOTO: WWW.SUD-EST-FORUM.RO

"Demisia!"
Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind a condamnat comportamentul preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea, faţă de jurnalista B1 TV. "Având în vedere comportamentul iresponsabil. Federaţia solicită demisia acestuia şi cere şefilor săi pe linie ierarhică de partid să se delimiteze de astfel de practici huliganice", arată Mediasind. Zeci de jurnalişti s-au solidarizat şi au deschis pe Facebook pagina "Susţin presa libera. Respect!". Sub sloganul "Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta", iniţiatorii paginii vor prezenta abuzurile politicienilor faţă de presa locală şi centrală.
Infanteria şi deţinuţii scoşi la lopată
Patruzeci de militari de la batalionul 307 Infanterie Marină Babadag sau, pe scurt, "Lupii Deltei" au muncit nu mai puţin de 24 de ore continuu, într-un adevărat tur de forţă, prin localităţile izolate din Tulcea.
Militarii au parcurs cu lopata în mână cei 27 de kilometri dintre oraşul Babadag şi până în comuna Vişina, pentru a-i ajuta pe oamenii înzăpeziţi. Unele clădiri din localitatea Vişina au fost acoperite de nămeţi de până la cinci metri. O bătrână care nu mai ieşise din casă de două zile a fost scoasă din zăpada troienită. Preşedintele CJ Tulcea este Horia Teodorescu (PSD).
În alte judeţe, deţinuţii s-au oferit voluntar pentru a participa la deszăpezire. Astfel, 34 de condamnaţi din Focşani au curăţat căile de acces de la Căminul pentru vârstnici din oraş şi spaţiile publice din oraş. La Galaţi, 19 deţinuţi au deszăpezit Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" şi parcul de lângă sediul Consiliului Judeţean. La Brăila, 10 deţinuţi au deszăpezit Căminul pentru persoane vârstnice "Sfântul Apostol Petru şi Pavel".
La Ploieşti, puşcăriaşii deblocat căile de acces la Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Deținuți scoși la muncă voluntară
FOTO: CRAINICUL.RO