După câteva minute, am înţeles că, de fapt, majoritatea uselistă din CNA dorea să demonstreze că noi şi trustul Intact suntem aceeaşi mizerie – băsiştii se încaieră cu anti-băsiştii, nimic mai mult. I-am întrebat pe membrii CNA dacă au mai monitorizat vreun caz, unul singur, în care pe vreun post de televiziune să se fi lansat, la adresa unei femei, mitocăniile proferate despre Andreea Pora în emisiunea "Sinteza Zilei". Tăcere deplină pentru câteva secunde, după care fosta mea colegă de breaslă, Cristina Trepcea, ajunsă în CNA după un stagiu în postul de consilier al fostului premier Adrian Năstase, mă întreabă senin: "În România sau în lume?".
Am înţeles, poate un pic prea târziu, că atacurile Antenei 3 împotriva puţinilor ziarişti care opun rezistenţă regimului Ponta nu au venit din senin. Ele sunt parte a strategiei relansatei coaliţii dintre premierul PSD şi Dan Voiculescu. Treceţi de tandreţurile lui Ponta, care declară aproape zilnic că Antena 3 este postul lui favorit şi anunţă pe Facebook că-i place de Mihai Gâdea "fff mult". Acesta este doar vârful icebergului. Am motive serioase să cred că trustul Intact atacă ziarişti la comanda liderilor PSD-PC pentru a crea o diversiune şi pentru a ne distrage atenţia de la matrapazlâcurile guvernanţilor.
Când să mai scrii că, din 2017 până în 2043, vom plăti, lunar, circa 11 milioane de euro pe autostrada Comarnic-Braşov, dacă tu trebuie să te aperi de mizeriile pe care ţi le varsă în cap Antena 3? Când să mai documentezi eşecul planului de absorbţie a fondurilor UE pe 2014-2020, dacă tu pierzi timpul explicând useliştilor din CNA că nu este tolerabil ca, într-o emisiune televizată, să ţi se spună "suge, suge, suge"? Ca să fiu clar: Antena 3 a creat diversiunea linşajului mediatic împotriva unor jurnalişti în complicitate cu Victor Ponta.
Diversiunea a fost completată de mesajul unor actori aparent neutri, precum Mircea Toma, de la ActiveWatch, cel care a susţinut că victimele sunt la fel de rele ca agresorii. Acelaşi mesaj a fost rulat – ca să vezi unde se întâlnesc marile spirite – şi de premierul Victor Ponta. În sfârşit, apare în peisaj şi CNA-ul, care, în loc să aplice legea şi să sancţioneze dur un comportament golănesc, de cea mai joasă speţă, ţine un seminar în care sugerează că Andreea Pora şi Mircea Badea sunt o apă şi un pământ.
Ziariştilor le plac roluri ieftine de Casandră, dar, în acest caz, cred că Robert Turcescu avea dreptate când i-a avertizat pe membrii CNA că acesta este doar începutul. Ce este mai rău va veni. Zilele trecute, Jurnalul Naţional scria, nu prea subtil, că se cunosc cam puţine lucruri despre familia mea. Ştiu ce i-au făcut judecătorului Cristi Danileţ, ce lucruri ordinare au spus despre familia sa, aşa că am o idee despre ce mă aşteaptă. Eu, oricum, nu am altă opţiune decât să merg mai departe. Dar sper să nu fie prea mulţi colegi de breaslă care, văzând ce ţi se întâmplă dacă te baţi cu regimul, să stea liniştiţi în casă, până trece furtuna. Vorba românului: "Capul plecat, sabia nu-l taie"…

Te-ar putea interesa și: