Evenimentul Zilei > Justitie > Nicuşor are două săptămâni ca să se trateze
Nicuşor are două săptămâni ca să se trateze

Nicuşor are două săptămâni ca să se trateze

Preşedintele CJ Constanţa a cerut să iasă din ţară şi după 30 ianuarie. Un judecător nu a fost de acord.

Judecătoria Constanţa a decis, definitiv, că Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, nu poate părăsi România după data de 30 ianuarie. Un magistrat a respins ca nefondată solicitarea alesului local de a-i fi ridicată interdicţia de a părăsi ţara. În urma acestei decizii, Constantinescu mai poate pleca şi reveni în ţară doar timp de două săptămâni.
După 30 ianuarie, el trebuie să fie la dispoziţia anchetatorilor, altfel riscă să fie dat în urmărire. Miercuri, Nicuşor Constantinescu a depus o solicitare la DNA pentru întreruperea interdicţiei de a părăsi ţara pentru 30 de zile, cerere acceptată de procurorii anticorupţie, dar numai pentru 15 zile. El a primit acest drept deoarece a prezentat documente din care a reieşit că suferă de o afecţiune severă şi este necesar să meargă la tratament la o clinică din America.
Vrea desfiinţarea DNA
Baronul de la malul mării a fost ridicat de procurorii anticorupţie, miercuri, din faţa sediului CJ şi dus la audieri. Pe moment, el s-a opus şi a refuzat să urce în maşina anchetatorilor. După o oră de audieri, procurorii au anunţat că este învinuit de abuz în serviciu după ce a făcut plăţi ilegale de 5 milioane de euro.