Într-un interviu pentru ziarul Bursa, Sebastian Ghiţă arată că directorul SRI, George Maior, a atenţionat din timp asupra faptului că unii din cei care au protestat împotriva proiectului de la Roşia Montana ar fi dorit să recurgă la violenţe, iar premierul Victor Ponta "a reacţionat inteligent".
"O combinaţie «new-media », «old-media»şi alte tipuri de organizaţii a făcut un mic exerciţiu de destabilizare a unui guvern în România. Ponta a reacţionat inteligent şi a cerut ca oamenii să fie lăsaţi să protesteze. Unii şi-ar fi dorit violenţă. De asemenea, directorul SRI George Maior a atenţionat asupra unor aspecte de acest tip", a susţinut deputatul PSD, membru în comisia de control a SRI.
Ghiţă a afirmat că Maior poate "să ajute mult prin echilibrul şi calmul său". "Este o capacitate (…) Domnia sa are o educaţie superioară multor lideri din ţara noastră", a afirmat parlamentarul. Întrebat dacă directorul SRI ar putea ajunge preşedintele României, Ghiţă şi-a exprimat convingerea că acesta va face parte din viitoarea echipă de conducere, fiind calificat pentru "orice funcţie".
"Kovesi, deasupra oricăror bănuieli"
Sebastian Ghiţă a avut cuvinte de laudă faţă de magistraţi pe care PSD i-a criticat constant. "Tiberiu Niţu, Laura Kovesi, Livia Stanciu, noile echipe din CSM, Robert Cazanciuc, sunt deasupra oricăror bănuieli (…) Corupţia distruge competitivitatea", a afirmat Ghiţă. În zilele premergătoare vizitei la Bucureşti a Victoriei Nuland, asistentul secretarului de stat, deputatul PSD a fost unul din puţinii lideri USL care a vorbit despre importanţa parteneriatului strategic cu SUA.
În interviu, Ghiţă a evitat să critice PNL, el vorbind chiar despre posibilitatea unei fuziuni cu PSD. "Poate că, la sfârşit, PSD şi PNL se vor uni într-un partid din a treia generaţie. Un fel de New Labor. (…) Ponta poate deveni un Tony Blair al Estului Europei", a spus Ghiţă.