„100% Ţeapă”: Patru câştigători, în căutarea apartamentelor pierdute

„100% Ţeapă”: Patru câştigători, în căutarea apartamentelor pierdute

Patru familii, venite din provincie, din Cluj, Târgu-Mureş şi Bacău, s-au plimbat, ieri, în convoi, toată ziua prin Bucureşti, la redacţii de ziar şi televiziuni, şi la firma „Videoprod Industries”, organizatoarea concursului „100%Adevărat”, difuzat în 2009 de postul de televiziune OTV, care i-a premiat, simbolic, cu câte-un apartament în comuna Popeşti-Leordeni. Premiul s-a dovedit în timp simbolic, nefiindu-le dat până azi.

Câştigătorii au venit însoţiţi de copii, neveste, iubite, gineri, cei care, alături de ei, s-au bucurat într-una dintre serile de duminică când au auzit anunţul făcut de Dan Diaconescu.

Silviu Neniţă (21 ani, Bacău), Florin Perşa (31 ani, Cluj), Veronica Sânpălean (55 ani, Cluj, satul Nadeş), Maria Iernuţan (53 ani, Târgu Mureş) s-au aflat ieri, timp de o jumătate de oră, în redacţia EVZ. Potrvit spuselor lor, categoria câştigătorilor de apartamente fără apartamente mai numără alţi opt fideli telespectatori ai OTV, care n-au făcut această călătorie, din motive de sănătate, fiindcă locuiesc prea departe de apartamentele pe care le-au câştigat şi, nefiind chiar câştigători, n-au bani să vină să le ceară personal de la „Videoprod Industries”.

Ce-ar fi făcut cu premiile

Ne puteți urmări și pe Google News

Veronica Sânpălean recunoaşte că este „otevistă şi bingomană”. A câştigat un apartament cu două camere la ediţia a 18-a a emisiunii, are un băiat care va absolvi în curând Politehnica, şi pe care, în seara când a primit vestea bună, chiar din gura lui Dan Diaconescu, îl şi vedea locuind acolo, la ieşirea Dâmboviţei din Bucureşti, unde se găsesc apartamentele date ca premiu la emisiune. Femeia se uită la OTV toată seara, e ţărancă, ziua vede de animale, n-a avut serviciu toată viaţa.

Iernuţan Maria ar fi transformat premiul în bani, fără să se gândească, îşi lua, în schimb, un apartament în Târgu Mureş, ca şi Florin Perşa, ca şi Silviu Neniţă, tânăr care vorbeşte mai mult decât toţi şi odată cu ei, şi pe care toţi îl admiră pentru înflăcărarea şi sufletul pe care îl pune în cauza recuperării apartamentelor pierdute.

Povestea unui profesionist al tombolelor

Silviu pune suflet în tot ce face. Chiar şi acum, când nu face nimic, fiindcă e „şomer cu acte în regulă”, reuşeşte să câştige bani, din una, din alta, nu vrea să spună din ce. A pus atâta inimă în concursul de la OTV, încât în seara aceea în care l-au anunţat că e câştigător i-a venit rău de bucurie.

Tocmai stinsese televizorul şi se pregătea să se bage în pat, când a sunat telefonul, îmbogăţindu-l cu un apartament în comuna Popeşti-Leordeni. Au trecut şase luni de-atunci şi el tot într-un apartament închiriat din Bacău locuieşte.

Silviu i-a mobilizat pe toţi ceilalţi câştigători fără câştig, postând mesaje pe forum, cerându-le adrese de corespondenţă şi numere de telefon, organizând expediţii în Bucureşti, vorbind în numele tuturor, fiindcă vorbeşte bine, cu pasiune, fixează fiecare muşchi de pe obrazul interlocutorului, ştie când să măgulească şi când să atingă zonele sensibile, şi, în micul lor grup de câştigători fără câştig, e singurul cu o viziune de ansamblu asupra fenomenului care a fost „100% Adevărat”.

Ştie unde s-au dus banii de pe sms-urile oamenilor: în campania electorală a lui Traian Băsescu! Cum au trecut alegerile, cum s-a evaporat emisiunea din grila de programe a OTV. Le-au spus că se va relua după sărbători, dar au minţit.

„Cu asta mă ocup. Particip la promoţii!”

Silviu a plătit bani grei ca să-şi cultive această intuiţie, participă la toate concursurile cu premii de care aude, a jucat la napolitanele Joe, la puii Avicola, la seminţele Nutline, la ţigările Winston, la şarlotele de la Nestle, la Orange, la Maggi, la Knorr, la Ness-cafe, are casa plină de pungi şi cutii. Cumpără produsele doar pentru ambalaje lor, îl interesează mai puţin conţinutul. „Cu asta mă ocup eu. Particip la promoţii!”.

A absolvit liceul tehnic de telecomunicaţii şi are o prietenă care îl iubeşte şi pentru această pasiune a lui de a trimite sms-uri suprataxate pentru a participa la tombole. Luna asta, de exemplu, a trimis sms-uri la Orange de peste 120 de euro. Şi va mai trimite. În ciuda acestei bogate activităţi, de câştigat, a câştigat mărunţişuri până acum, „premii instant”, pe care a mers să le ridice direct din magazin.

Apartamentul din complexul fraţilor Negoiţă ar fi fost primul premiu serios din viaţa lui. L-ar fi vândut şi şi-ar fi cumpărat un apartament în Bacău, să nu mai plătească atât de mult pe chirie, 200 de euro pe lună, să aibă la dispoziţie mai mulţi bani pentru concursuri.

Poate că din această tranzacţie i-ar fi rămas cash măcar 7.000 de lei, cât costă un top de taloane Bingo de la Antena 1: visează demult să-şi cumpere unul întreg, dar n-a reuşit până acum să strângă această sumă. OTV

„100% Ţeapă”

Emisiunea „100%Adevărat”, difuzată între iulie şi decembrie anul trecut, a fost organizată de compania „Videoprod Industries”, patronată, potrivit dezvăluirilor făcute de EVZ în septembrie 2009, de magnatul Theodor Berna şi de soacra deputatului PDL Dănuţ Liga. Cumpărând o revistă sau trimiţând sms-uri care costau 3,75 euro, telespectatorii puteau câştiga maşini şi apartamente în comuna Popeşti-Leordeni: în complexul ridicat de fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă, la ieşirea Dâmboviţei din Bucureşti, în apropiere de groapa de gunoi Glina.

În noiembrie 2009, nemulţumit că „Videoprod Industries” nu-i achitase decât o parte dintre apartamentele pe care le oferea ca premii la OTV, Ionuţ Negoiţă a făcut o declaraţie de presă spunând că emisiunea „100% Adevărat” este „100% ţeapă”. La vremea aceea, din cele 33 de apartamente pe care Negoiţă le livrase „Videoprod Industries”, doar 16 fuseseră achitate.

Datoriile acestei companii către „Domus Stil”, firma lui Negoiţă, proprietara blocurilor de lângă Glina, au făcut ca o parte dintre cei declaraţi câştigători la televiziunea lui Dan Diaconescu să nu-şi mai primească apartamentele promise.

Atât patronul OTV, cât şi administratorul „Videoprod Industries”, Viorel Pătrană, nu au răspuns la apelurile telefonice ale EVZ.

VICIU. Orange îl anunţă pe Silviu Neniţă că a fost taxat pentru sms-urile trimise la concursuri cu peste 120 de euro, doar luna aceasta Foto:Vlad Stănescu