Puteţi asezona mititeii de „Ziua Muncii“ cu plimbări pe aleile din parc, cu spectacole de teatru, jazz sau cântece patriotice în cluburi.
Tovarăşi şi tovarăşe, îmbrăcaţi salopeta, scuturaţi basca de praf, legaţi-vă cravata roşie de pioner, luaţi tricolorul din ramă şi poftiţi la distracţie muncitorească! Cluburile vă aşteaptă cu versuri patriotice asezonate cu bere şi cocktailuri. De 1 Mai muncitoresc e ordin să vă îndepliniţi norma de distracţie în cinstea lui Nea’ Nicu şi a Elenei.
Bucureştenii care stau acasă în această „preaminunată“ zi să lase deoparte telecomanda şi să fie cu băgare de seamă la sugestiile de mai jos. Pe lângă micul şi berea nelipsite, bucuraţi amintirea Tovarăşului cu o plimbare în parc, pe roţi sau per pedes, cu spectacole de teatru care n-ar fi fost niciodată jucate în comunism, cu muzică live şi nopţi zăpăcite în cluburile de distracţie nocturnă. Mici, folclor şi plimbare pe lac
Aşadar, dimineaţa, pe răcoare, după ce aţi „sărutat drapelul cu pioşenie“, luaţi la pas aleile din parcuri. Dacă nu sunteţi genul care să lenevească la soare, cu îngheţata în mână şi floricele de porumb în dinţi, urcaţi-vă pe două roţi sau pe role şi daţi câteva ture de parc.
Pe la prânz, dacă vi se face foame şi nu vreţi să consumaţi din carnea de mici aliniată în frigider, treceţi prin Parcul Izvor. PSD-iştii sărbătoresc aici cu mici şi bere. Odată pusă burta la cale, poftiţi la cultură, în Parcul Herăstrău. Actorii Teatrului Masca vă aşteaptă la intrarea Charles de Gaulle cu un spectacol de stradă inspirat de tradiţii folclorice româneş ti. „La Români“, piesa jucată de 11 marionete reprezentând ţărani din diverse zone istorice, se joacă de la ora 12.30. Intrarea este liberă.
Dacă tot sunteţi aici, puteţi să vă bucuraţi şi de o plimbare pe lacurile Floreasca şi Herăstrău, care se face numai prin traversarea ecluzei. Este al doilea an de când ecluza a fost deschisă, după ce nu a mai funcţionat timp de 50 de ani. Ca să vă faceţi turul de 8 kilometri cu şalupa, prezentaţi-vă la debarcader cu 9 lei (pentru adulţi) sau 4 lei pentru copii. Comunismul şi stand-up comedy
În finalul zilei muncitoreşti, aveţi invitaţie la teatru. La Teatrul Naţional Bucureşti se pune în scenă „Istoria comunismului povestită pentru bolnavi mintal“, de Matei Vişniec. O comedie amară despre delirul societăţii totalitare, piesa despre experimentul eşuat al „celei mai bune lumi posibile“ - comunismul, montată de Florin Fătulescu, se joacă la Sala Atelier. Claudiu Bleonţ, Mircea Rusu, Florina Cercel, Medeea Marinescu, Andrei Duban, Sanda Toma şi Amalia Ciolan urcă în scenă la ora 19.00. Biletul de intrare costă 15 lei - redus şi 28 de lei - întreg.
Dacă nu vreţi să vă amintiţi de comunism într-o zi cu tradiţie comunistă, vă puteţi face rezervare la stand-up comedy. Trupa Cealaltă - Tiberiu, Radu şi Micutzu’ - vă face să râdeţi de la ora 21.00, în Café DeKO. Sukar Collective, în Fabrica
După stand-up, în drum spre casă, faceţi un popas şi pe la Becker Brau Live Music, unde cântă, ca de fiecare dată, Christian Becker & Trupa Asha.
Dacă nu aveţi chef nici de teatru, nici de stand-up comedy, vă puteţi prezenta la Green Hours sau la Fabrica. Oricare ar fi locul, ora este aceeaşi: 20.00. În Green fac show Cătălin Milea şi DJ Arabu. În Fabrica se dă petrecere balcanică. Bucureş tenii vor petrece cu Sukar Collective, Tamango & Compania, şi DJ Tommi şi DJ Gusztav de la Balkan Beatz, pe ritmuri ţigăneşti, russian disco, folk celtic şi funpunk. Biletul de intrare costă 35 de lei. CLUBBING Brigăzile ies la interval pe ritmuri funky Brigăzile artistice fac legea în cluburile ce rămân deschise pentru petrecăreţii care nu iau trenul spre Vamă. Programul de distracţie nocturnă are în desfăşurător momente artistice cu versuri dedicate Tovarăşului Iubit, dar şi beat-uri moderne care ar face-o pe Tovarăşa să se răsucească în mormânt. Ca în fiecare an, Club A îi îndeamnă să-şi facă „norma de distracţie“ pe tinerii care nu au apucat să participe la prea multe mitinguri comuniste. Balul Burghezo-Muncitoresc se ţine din nou în subsolul din strada Blănari: ţinuta este obligatorie - salopete şi băşti muncitoreşti. Băutura e din partea casei. DJ Bogdan Niculescu a pregătit imnuri şi cântece de petrecere patriotică, care vor răsuna imediat după ora 21.00. Şi dacă tovarăşele au intrare liberă, tovarăşii vor plăti 4 lei la intrare. Acelaşi „meniu“, aceeaşi oră sunt valabile şi în Club ONX din Regie. „1 Mai ONXoresc“ se serveşte cu discursuri socialiste, poezii şi dansuri tematice. Bonus - o noapte la munte pentru cei mai „vrednici muncitori“. Muncitoreşte se petrece şi la Spice Club, în Calea Victoriei, tot de la ora 21.00.
Dacă n-aveţi cu cine dansa în noaptea aceasta, faceţi-vă drum prin Stuf Vama Veche sau prin Twice! Aici se pun la cale „lipeli“ pe nevăzute sau pe bază de brăţări fosforescente. Ritmuri de neimaginat în Epoca de Aur vor răsuna în cluburi aproape de miezul nopţii. DJ-ul englez Tom Wilson, cu „tovarăşii“ de platane Djahz & Sir Smackwell, vă fac programul funky în Club B 52, după ora 22.00. Misiunea alternativă, condusă de DJ Eddie, începe, la aceeaşi oră, şi în Fire.
TRADIŢIE. „Tovarăşii“ sunt aşteptaţi din nou în Club A, la Balul Burghezo-Muncitoresc SPORT PE ROŢI. Rollerii au undă verde în Parcurile Herăstrău, Izvor sau IOR PE APĂ. Plimbarea cu şalupa pe traseul Floreasca-Herăstrău costă 9 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii