Participanţii la iniţiativa centrului au făcut poze cu animalele, le-au mângâiat şi leau dat de mâncare noilor lor prieteni, salvaţi din familii unde nu aveau parte de dragoste, unii dintre ei fără un picior sau chiar fără bot. Fiecare „întâlnire” a inclus o masă pentru două persoane, frumos decorată.

Costul de doar 6 dolari va ajuta la finanţarea unui adăpost administrat de Philippine Animal Welfare Society (PAWS). „Nu am nicio întâlnire de Sfântul Valentin, aşa că am venit aici. Dragostea mea pentru câini nu va dispărea niciodată”, a spus studenta Taki Saito.

Animalele abandonate nu sunt agresive

Iniţiativa are ca obiectiv promovarea adopţiilor şi înlăturarea prejudecăţii potrivit căreia animalele din centrele de adopţie sunt agresive. PAWS speră să încurajeze filipinezii să adopte câini fără stăpâni, în loc de a cumpăra. „Deşi câinii vagabonzi sau animalele abandonate sunt considerate agresive, cu suficientă dragoste şi îngrijire, pot fi transformate în animale iubitoare”, a spus un responsabil al centrului.

Adăpostul are în îngrijire peste 70 de câini şi 230 de pisici, iar vizitatorii pot merge la „întâlnirea” cu un câine până pe 17 februarie. Potrivit calendarului chinezesc, vineri începe Anul Câinelui.