Evenimentul Zilei > Actualitate > Ziua în care scăpăm de coronavirus. Documentul care ne dă speranțe
Ziua în care scăpăm de coronavirus. Documentul care ne dă speranțe

Ziua în care scăpăm de coronavirus. Documentul care ne dă speranțe

Lucrurile se vor schimba, în situația în care măsurile de relaxare vor intra în vigoare, iar restricțiile vor fi ridicate.

Efectele pandemiei de coronavirus, infectări și decese, se vor stinge undeva în a doua jumătate a lunii august, conform unor estimări ale unor specialiști.

Realizatorul Mihai Gâdea a prezentat, la Antena3, un document elaborat de specialiști care prezintă evoluția cazurilor de coronavirus în România. Documentul ia în calcul mai mulți parametri precum cazurile aflate la terapie intensivă, numărul de infectări și numărul de decese înregistrate.

În prezent, a arătat realizatorul TV, înregistrăm un ușor regres al cazurilor aflate în tratament la terapie intensivă.

„În scenariul pesimest, vârful ar trebui atins pe 1 mai. În scenariul realist, vârful ar fi fost deja atins. Noi credem că suntem între scenariul realist și cel pesimist. Scenariile acestea sunt făcute pe niște măsuri. Dacă restricțiile se ridică 100%, totul se schimbă. E interesant de urmărit acest scenariu care a ajuns pe masa autorităților. Momentul în care se va termina cu infectările și cu decesele este anunțat pe 26 august.  Faptul că virusul o ia în jos, e un lucru îmbucurător”, a afirmat Mihai Gâdea.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România încă merge spre vârful pandemiei de coronavirus şi se aşteaptă ca în următoarele două săptămâni să scadă numărului cazurilor noi.

„Suntem în acel moment în care încă mergem spre vârf, dar e o pantă lină, să spunem, în acest moment, cu un număr de cazuri crescând, dar în aşa numit platou în fierăstrău. Avem o zi un număr mai mare, a doua zi un număr mai mic, iar un număr mai mare. Suntem într-un moment în care avem peste 11.000 de cazuri, peste 3.000 de cazuri vindecate, 660 de decese, avem 246 de cazuri în terapie intensivă”, a declarat Tătaru, într-o intervenție televizată.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: