Ziua în care Heikki a dat mâna cu moartea

Ziua în care Heikki a dat mâna cu moartea

La Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei, etapa a patra a Campionatului Mondial, desfăşurată duminică, pe circuitul Catalunya, în apropiere de Barcelona, scuderia Ferrari a reuşit a doua „dublă consecutivă“, iar pilotul finlandez Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) a fost victima unui accident teribil.

Cursa a fost câştigată de Kimi Raikkonen, finlandezul fiind secundat de brazilianul Felipe Massa. Pe treapta a treia a podiumului a urcat britanicul Lewis Hamilton, de la McLaren. În turul 22, Heikki Kovalainen (26 de ani) se afla pe poziţia a treia, dar cauciucul din stânga-faţă al monopostului condus de nordic a explodat.

Bolidul, care rula pe pistă cu aproximativ 240 de kilometri pe oră, a scăpat de sub control, ieşind într-un parapet de protecţie format din cauciucuri. Maşina de siguranţă a intrat imediat pe pistă, unde a făcut şase tururi înainte ca organizatorii să decidă reluarea cursei. Câteva contuzii Timp de zece minute, cât a durat operaţiunea de descarcerare, oamenii aflaţi în tribune şi la standuri s-au întrebat dacă Heikki Kovalainen va fi scos viu dintre fiarele contorsionate ale monopostului. După ce a fost întins pe o targă, finlandezul a făcut semn că este în viaţă. Norocosul pilot s-a ales cu câteva contuzii, dar medicii au decis să-l ţină sub observaţie încă o noapte. În ciuda coşmarului trăit la Barcelona, Kovalainen are mari şanse să participe la Marele Premiu al Turciei de peste două săptămâni.

„Deocamdată n-am stabilit ce a provocat explozia cauciucului, care era nou. Este posibil să fi fost ceva pe pistă. Heikki a fost supus unor teste complexe şi nu există răni interne“, a declarat Martin Whitmarsh, directorul executiv de la McLaren. Etapa a cincea a Marelui Circ se va disputa pe 11 mai, în Turcia, lângă Istanbul.

Ne puteți urmări și pe Google News