Evenimentul Zilei > Monden > Zi tristă pentru România. Nelu Ploieșteanu, condus pe ultimul drum. Sicriul artistului, la cimitir
Zi tristă pentru România. Nelu Ploieșteanu, condus pe ultimul drum. Sicriul artistului, la cimitir

Zi tristă pentru România. Nelu Ploieșteanu, condus pe ultimul drum. Sicriul artistului, la cimitir

Miercuri, Nelu Ploieșteanu, unul dintre cei mai iubiți artiști din România, este condus pe ultimul drum. Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a ajuns la cimitir.

UPDATE: Doar 16 oameni sunt prezenți la înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu, transmite Antena 3. Reporterii au mai spus că una dintre fiicele lui Nelu Ploieșteanu a încercat sa îl sune pe Ludovic Orban, să ii ajute cumva. Nu le a răspuns.


Miercuri, 7 aprilie, Nelu Ploieșteanu este condus pe ultimul drum. Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a ajuns la cimitirul Străulești.

Din cauză ca a decedat după ce a fost infectat cu COVID-19, celebrul artist are parte de o înmormântare care respectă protocoalele în vigoare. Familia artistului a făcut eforturi supra-omenești pentru a îi organiza o înmormântare normală, după regulile creștinești, dar acest lucru nu a fost posibil, transmite Antena 3.

În ultimele zile, fiicele artistului au făcut eforturi disperate pentru a se recolta probe și pentru a se demonstra că trupul tatălui lor nu mai reprezintă un pericol de infectare. Miercuri dimineață, la 10:30, familia a fost anunțată că probele prelevate din plămânii lui Nelu Ploieşteanu sunt pozitive. Artistul a avut parte de o slujbă fără priveghi.

Nelu Ploieșteanu făcea parte din categoria celor care nu cred că acest virus există. Cu toate că fusese diagnosticat cu COVID-19 și a fost internat în spital, artistul a decis să părăsească unitatea medicală pe semnătură proprie. După doar câteva zile, acesta a ajuns din nou la spital, în stare gravă, iar medicii la-u intubat imediat.

Nelu Ploieșteanu nu credea în COVID-19

Nelu Ploieşteanu, unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică lăutărească, a murit, în noaptea de 1 spre 2 aprilie, la vârsta de 70 de ani. Era internat în secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca din 18 martie cu o formă gravă de COVID.

„Cred că făcea parte din categoria bolnavilor ”Toma Necredinciosul”, care a negat virusul și existența lui. De altfel și mie îmi spunea că nu e decât o răceală, motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital.

Starea lui se agravase, avea nevoie de un Computer Tomograf pentru ca medicii să detecteze cât de grav sunt afectați plămânii, însă Nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnătură, a ajuns acasă miercuri seara, starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturația de oxigen a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanța și a fost din nou transportat la spital.

Din nefericire a ajuns intubat într-un timp foarte scurt, cu șanse extrem de mici de supraviețuire”, a spus jurnalista Mara Bănică.