UPDATE: Doar 16 oameni sunt prezenți la înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu, transmite Antena 3. Reporterii au mai spus că una dintre fiicele lui Nelu Ploieșteanu a încercat sa îl sune pe Ludovic Orban, să ii ajute cumva. Nu le a răspuns.


Miercuri, 7 aprilie, Nelu Ploieșteanu este condus pe ultimul drum. Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a ajuns la cimitirul Străulești.

Din cauză ca a decedat după ce a fost infectat cu COVID-19, celebrul artist are parte de o înmormântare care respectă protocoalele în vigoare. Familia artistului a făcut eforturi supra-omenești pentru a îi organiza o înmormântare normală, după regulile creștinești, dar acest lucru nu a fost posibil, transmite Antena 3.

În ultimele zile, fiicele artistului au făcut eforturi disperate pentru a se recolta probe și pentru a se demonstra că trupul tatălui lor nu mai reprezintă un pericol de infectare. Miercuri dimineață, la 10:30, familia a fost anunțată că probele prelevate din plămânii lui Nelu Ploieşteanu sunt pozitive. Artistul a avut parte de o slujbă fără priveghi.

Nelu Ploieșteanu făcea parte din categoria celor care nu cred că acest virus există. Cu toate că fusese diagnosticat cu COVID-19 și a fost internat în spital, artistul a decis să părăsească unitatea medicală pe semnătură proprie. După doar câteva zile, acesta a ajuns din nou la spital, în stare gravă, iar medicii la-u intubat imediat.

Nelu Ploieșteanu nu credea în COVID-19

Nelu Ploieşteanu, unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică lăutărească, a murit, în noaptea de 1 spre 2 aprilie, la vârsta de 70 de ani. Era internat în secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca din 18 martie cu o formă gravă de COVID.

„Cred că făcea parte din categoria bolnavilor ”Toma Necredinciosul”, care a negat virusul și existența lui. De altfel și mie îmi spunea că nu e decât o răceală, motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital.

Starea lui se agravase, avea nevoie de un Computer Tomograf pentru ca medicii să detecteze cât de grav sunt afectați plămânii, însă Nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnătură, a ajuns acasă miercuri seara, starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturația de oxigen a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanța și a fost din nou transportat la spital.

Din nefericire a ajuns intubat într-un timp foarte scurt, cu șanse extrem de mici de supraviețuire”, a spus jurnalista Mara Bănică.