Evenimentul Zilei > Actualitate > Zi decisivă pentru Taxa Oxigen. Consilierii generali sunt chemați la vot
Zi decisivă pentru Taxa Oxigen. Consilierii generali sunt chemați la vot

Zi decisivă pentru Taxa Oxigen. Consilierii generali sunt chemați la vot

Proiectul de hotărâre privind anularea taxei de poluare (taxa Oxigen) va fi votat luni de consilierii generali ai Municipiului București.  

Respectivul proiect, va intra suplimentar pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al municipiului București.(CGMB). „Se abrogă HCGMB nr. 539/2019 privind măsuri concrete de îmbuătățire a calității aerului în municipiul București. Contravaloarea vinietelor Oxigen achiziționate până în prezent va fi returnată titularilor”, se arată în proiectul de hotărâre.

Primarul general al Capitalei a propus, la sfârșitul lunii februarie renunțarea la taxa Oxigen, care ar fi impus taxe mașinilor poluante și ar fi interzis circulația acestora în centrul Bucureștiului.

Decizia a fost luată în urma unui sondaj organizat de edil pe Facebook, în urma căruia majoritatea celor care au răspuns au cerut renunțarea la această taxă.

La ședința de luni, consilierii generali vor intra în sală în grupuri de câte opt pentru a vota în scris proiectele aflate pe ordinea de zi. Totuși, ordonanța militară adoptată sâmbătă prevede că circulația persoanelor în afara locuinței este permisă numai pentru grupuri de maximum trei persoane.

Consilierii PNL au acuzat-o pe Gabriela Firea că incalcă legea și nu a optat pentru sistemul de vot online.