Evenimentul Zilei > Actualitate > Unirea, învinsă de Zenit
Unirea, învinsă de Zenit

Unirea, învinsă de Zenit

Unirea Urziceni a pierdut meciul de la Sankt Petersburg, 0-1 cu Zenit, şi a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor.

Singurul gol al meciului a fost marcat de portughezul Danny, care l-a învins pe Arlauskis cu un şut în forţă. În tur, Unirea şi Zenit încheiaseră la egalitate, scor 0-0.
Unirea, care va juca în play-off-ul Ligii Europa, a ratat două bune şanse de gol în repriza secundă, prin Neaga şi Dale. Cu toate acestea, ruşii au controlat meciul şi calificarea în faza următoare este meritată pentru oamenii lui Luciano Spaletti.
Zenit St. Petersburg – Unirea Urziceni 1-0
A marcat: Danny (33)
Zenit: Malafeev – Aniukov, Meira, Lombaerts, Hubocan, Denisov, Bîstrov, Jirianov, Şirokov, Danny, Kerjakov. Antrenor: Luciano Spalletti.

Unirea: Arlauskis – Bordeanu, Galamaz, Maftei, E. Nicu, Brandan, Semedo, Frunză, Marinescu, Bilaşco, Rusescu. Antrenor: Ronny Levy.
În tur: 0-0
Arbitru la centru: Mike Dean (Anglia).
Stadion: "Petrowski" – Sankt Petersburg.
min. 90 – Final de meci. Zenit câştigă cu 1-0 şi merge în play-off-ul Lgii Campionilor. Unirea va juca în play-off-ul Ligii Europa.
min. 85 – Ruşii par să fie mai precauţi, mai ales că Unirea ameinţă tot mai mult poarta lui Malafeev. Ialomiţenii mai au cinci minute la dispoziţie pentru a marca golul calificării în play-off-ul Ligii Campionilor.
min. 75 – Maurice Dale reia spre poartă o minge centrată de Neaga, însă Malafeev reţine. Este a doua mare şansă de gol pentru Unirea din ultimele minute. Portarul ruşilor a văzut cartonaşul galben pentru trageri de timp.
min. 70 – Zenit iroseşte şi ea două mari şanse de gol. Fayzulin a trimis cu capul în bara transversală, mingea i-a revenit mijlocaşului rus, care a mai încercat o dată să înscrie, tot cu capul, dar mingea a trecut peste poartă. Câteva secunde mai târziu, Kerjakov a şutat, din foarfecă, însă Arlauskis a respins.
min. 67 – Ocazie imensă pentru Unirea. Neaga a şutat puternic din interiorul careului, însă Malafeev a respins, mingea a lovit bara şi a ieşit în corner. 
min. 60 – A intrat Adrian Neaga şi a ieşit Raul Rusescu. Frunză a trimis din nou puţin pe lângă poartă, în timp ce Danny a ratat şi el ţinta de la marginea careului ialomiţean. Meciul nu este unul foarte agitat, ruşii mulţumindu-se să controleze jocul, în timp ce ialomiţenii se zbat să ajungă în apropierea porţii lui Malafeev.
min. 50 – Zenit a început în forţă şi partea a doua a meciului, Danny şi nou intratul Rossina trecând pe lângă gol.
min. 46 – A început repriza secundă.
min. 45 – Pauză la Sankt Petersburg. Zenit conduce Unirea cu 1-0, după o primă repriză controlată clar de ruşi. Kerjakov şi Danny au mai irosit două bune şanse de gol în finalul primelor 45 de minute, iar ialomiţenii trebuie să schimbe multe în ultimele 45 dacă vor să se califice în play-off-ul Ligii Campionilor.
min. 39 – Zenit este la conducerea jocului, în timp ce oamenii lui Ronny Levy nu găsesc mai deloc drumul spre poarta lui Malafeev. Mai mult, ruşii domină teritorial, punând de multe ori în dificultate defensiva ialomiţeană. Danny a şutat puţin pe lângă poarta lui Arlauskis.
min. 33 – Goool Zenit! Danny, lansat perfect de Bîstrov în careul ialomiţenilor, scapă din marcajul lui Epaminonda Nicu şi îl învinge pe Arlauskis cu un şut puternic, sub bară. La acest scor, ruşii sunt în play-off-ul Ligii Campionilor.
min. 27 – Marinescu a şutat pe poarta ruşilor, dar Malafeev a prins fără probleme. Hubocan a fost avertizat de arbitrul Mike Dean pentru un fault asupra lui George Galamaz.
min. 20 – Unirea trage cât poate de timp, însă evoluează oarecum curajos. Meciul nu este unul spectaculos, ambele echipe având probleme mari la construcţie. Ritmul jocului este lent.
min. 12 – Sorin Frunză îşi încearcă norocul de la aproximativ 30 de metri, însă mingea trimisă de mijlocaşul vice-campioanei României trece puţin pe lângă poartă.
min. 10 – Ialomiţenii au echilibrat jocul, însă nici Malafeev nu a fost pus la încercare în debutul meciului. Niciuna dintre cele două echipe nu reuşeşte să pună în pericol poarta adversă.
min. 5 – Ruşii controlează fără probleme startul partidei. Cu toate acestea, oamenii lui Spaletti nu au avut încă nicio ocazie la poarta lui Arlauskis. Unirea s-a aşezat deja în "tranşee".
min. 1 – A început partida de la Sankt Petersburg. Unirea a avut lovitura de start a meciului.
"Sută la sută Zenit va învinge"
Presa rusă pariază pe o victorie a echipei Zenit Sankt Petersburg diseară în meciul cu Unirea Urziceni. Partida Zenit – Unirea, manşa secundă a turului trei preliminar al UEFA Champions League e astăzi, de la 19:30, în direct la digisport.
Ruşii sunt optimişti înaintea returului dintre Zenit şi Unirea Urziceni. Nimeni nu concepe ca echipa pregătită de Luciano Spalletti să nu meargă mai departe în UEFA Champions League. Cu toate acestea, defensiva Unirii Urziceni, impenetrabilă în cele trei meciuri oficiale din noul sezon, le dă uşoare frisoane ruşilor.
"Alb-albaştrii trebuie să câştige pentru a atinge grupele Ligii Campionilor. Orice egal cu goluri e în favoarea Unirii. La Bucureşti, Unirea a luptat literalmente pentru fiecare balon. Nu e dificil de prevăzut că Unirea va miza din nou pe defensivă.
"Zenit mizează pe atac"
În tur, Zenit a fost aproape de victorie şi a jucat mai bine, dar Unirea a supravieţuit şi a păstrat poarta intactă, ceea ce le permite românilor să rămână optimişti.
Verdictul s-a amânat pentru azi. Ultimele trei meciuri ale Unirii s-au încheiat 0-0, aparent românii ar fi satisfăcuţi şi acum cu acest scor, dar sperăm ca Zenit să frângă zidul impenetrabil al defensive române", a scris publicaţia "RBK", citată de Mediafax.

Cotidianul "Vesti" scrie că "Zenit mizează pe atac", în timp ce Sport Express a titrat: "Sută la sută Zenit va învinge. Pentru că e obligată s-o facă" .
"Rosiţkaia Gazeta" a notat că Zenit va juca la victorie. "Şansele sunt bune, chiar dacă Unirea crede în forţa sa şi va face totul să nu ia gol. Poate chiar speră să termine iar 0-0 şi să ajungă la penaltyuri", a notat "Rosiţkaia".