Zeci de percheziţii ale DGA au loc, la această oră, la un Ocol Silvic, la Serviciul de Înmatriculări şi la domiciliile unor persoane implicate într-un caz de corupţie, din judeţul Mureş. Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Mureș, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, efectuează 37 de percheziții. Cea mai mare parte dintre descinderi au loc la domiciliile unor oamni care îi ajutau pe un pădurar şi un poliţist să taie lemne ilegal. Pădurarul oferea lemnele rept şpagă pentru ca poliţistul să înmatriculeze maşini, mai repede decât ar fi stat la rând. O bună parte dintre arborii tăiaţi erau vânduţi de poliţist, iar anchetatorii verifică dacă o parte ajungeau şi la unii colegi de ai săi.

Cazul are la bază date obținute, valorificate și înaintate unității de parchet competente de către S.J.A. Mureș privind infracțiuni de corupție săvârșite de funcționari publici, în legătură cu fapte penale la regimul silvic.

La activitățile de astăzi participă lucrători ai D.G.A. – Serviciile Județene Anticorupție Bistrița-Năsăud și Harghita, polițiști din cadrul I.P.J. Mureș, lucrători ai Gărzii Forestiere Cluj, precum și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș.

În cauză s-a beneficiat de suportul tehnic al IGPR – DOS.

 

Te-ar putea interesa și: