Evenimentul Zilei > Justitie > Zeci de copii dispăruţi, găsiţi prin gări sau pe străzi
Zeci de copii dispăruţi, găsiţi prin gări sau pe străzi

Zeci de copii dispăruţi, găsiţi prin gări sau pe străzi

În ultima săptămână, poliţiştii de investigaţii criminale din întreaga ţară au depistat 83 de persoane dispărute, dintre care 37 minori. De asemenea, 70 de urmăriţi au fost prinşi de autorităţi.

Poliţiştii structurilor de investigaţii criminale au depistat 83 de persoane semnalate ca fiind dispărute. De asemenea, în aceeaşi perioadă, poliţiştii au depistat 70 de persoane urmărite la nivel naţional, pentru diverse fapte penale, 55 dintre acestea având mandate de executare  a pedepsei cu închisoarea. Ppe numele a  cinci persoane erau emise mandate de arestare preventivă, iar două aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare.
În urma colaborării cu autorităţile altor state, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol, s-a reuşit localizarea şi arestarea pe teritoriul altor state a 26 de persoane urmărite de autorităţile române.

Urmăriţi pentru comiterea de infracţiuni

Un tânăr, de 24 de ani, din municipiul Reghin, judeţul Mureş, care era  urmărit din 26 octombrie 2011 şi care se sustrăgea executării unei pedepse de şapte ani închisoare pentru tâlhărie, a fost depistat de poliţiştidin cadrul S.I.C. – I.P.J. Mureş la data de  3 februarie a.c. şi încarcerat în penitenciar.  

Un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş, care era urmărit din 26 ianuarie a.c. şi care este condamnat la 12 ani închisoare pentru viol, a fost depistat de poliţişti din cadrul S.I.C. – I.P.J. Maramureş pe raza municipiului Baia Mare la data de 4 februarie şi încarcerat în penitenciar. 
Un tânăr de 24 de ani, din oraşul Haţeg, judeţul Hunedoara, care era urmărit din 2 februarie a.c. şi care se ascundeadupă ce a fost condamnat la patru ani şi şase luni închisoare pentru tâlhărie, a fost prins de poliţişti S.I.C. – I.P.J.
Minori dispăruţi din cauza lipsei de supraveghere

O fetiţă, de 11 ani, din municipiul Huşi, judeţul Vaslui, a plecat de la şcoală pe 2 februarie şi nu a mai ajuns la domiciliu. A doua zi, ea a fost găsită de poliţiştii S.I.C. – I.P.J. Vaslui pe raza municipiului Huşi.
Un băieţel, de 8 ani din municipiul Focşani, judeţul Vrancea a plecat de acasă şi nu a mai revenit. La data de  4 februarie a.c., a fost găsit de poliţişti din cadrul T.F. Oneşti, judeţul Bacău în staţia C.F.R. Oneşti.
Un băieţel de, 11 ani, din comuna Holboca, judeţul Iaşi a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Pe 6 februarie, a fost depistat de poliţiştii  S.I.C. – I.P.J. Vaslui pe raza localităţii Vlădeni, judeţul Vaslui.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.