''Emirates poate confirma că circa 10 pasageri de pe zborul EK203 de la Dubai la New York s-au simţit rău. La sosire, ca precauţie, au fost asistaţi de atorităţile sanitare locale. Toţi ceilalţi vor fi debarcaţi curând'', a scris Emirates pe Twitter, adăugând că ''siguranţa şi grija pentru clienţii noştri este prioritatea noastră numărul unu''.

Avionul, un superjumbo, a sosit la New York miercuri dimineaţa la ora 9.10 locală, după ce a fost declanşată starea de urgenţă medicală. A fost menţinut într-o zonă izolată a aeroportului, pentru a permite inspecţiile Port Autorithy care se ocupă de aeroporturile din New York, dar şi a personalului sanitar de la Centers Disease Control and Prevention (CDC). Fără a menţiona termenul ''carantină'', Port Authority a confirmat că avionul a fost dus ''la distanţă de terminal''.

Virusul a fost contactat de pe aeroportul din Mecca unde este epidemie de gripă

Potrivit informaţiilor preliminare citate de ABC News, doi pasageri bărbaţi, au febră, în timp ce ceilalţi tuşesc neîntrerupt. Acelaşi post de ştiri relatează că se cercetează posibilitatea gripei ca posibilă cauză.

''Zborul a început de la Dubai şi s-a oprit la Mecca, unde există o epidemie de gripă. Potrivit primelor indicaţii, aceasta este o posibilitate'', a scris pe Twitter Eric Phillips, ataşat de presă al primarului din New York, Bill DeBlasio. La Mecca, începând cu 19 august, circa 2,4 milioane de credincioşi au participat la pelerinajul anual prevăzut de Islam. Personalul sanitar verifică pasagerii unul câte unul pentru a hotărî dacă le este permis să debarce sau nu: potrivit lui Phillips, ieri la 11.30, ora locală, debarcaseră 250 de pasageri.