Nu apare pe scenele din România şi nu este vânată de paparazzi. Cu toate acestea, are milioane de admiratori. Pe YouTube. Ea este Angelika Vee (Vasilcoiu), o basarabeancă de 23 de ani, care, în trei ani, a lansat 100 de videoclipuri pe celebrul site.

A fost pe rând Britney Spears, Leona Lewis, Beyonce, Rihanna, Christina Aguillera, Alicia Keys şi Mariah Carey. Aşa a intrat în vizorul organizatorilor "Music Mogul" din SUA, din august 2009. Acesta este un concurs în care participanţi din toată lumea au şansa, ca prin clipurile lor, să ajungă să lucreze cu producători celebri din Statele Unite.

Deşi se vedea pe primul loc, voturile au fost în favoarea cântăreţei country Suzi Oravec. După ce s-a aflat că acestea au fost falsificate, Angelika a fost chemată să semneze un contract cu organizatorii. Apoi, s-a întors în România pentru a-şi termina ultimul an la Conservator. "Gualee", primul ei single, a fost lansat şi în ţară, dar filmarea videoclipului şi promovarea acestuia se vor face în SUA.

Filmează când e ciufulită
Joaca de-a cântăreaţa a început întâmplător: "În 2007 căutam pe internet un videoclip. Aşa am descoperit YouTube-ul şi, respectiv, cover-urile. Ştiam să cânt în engleză şi mi-am zis să încerc şi eu". A făcut primul filmuleţ după o piesă a lui Stacie Orrico.

Surpriză! Imediat a fost contactată de producătorul artistei, care a felicitat-o pentru interpretare. S-a gândit că nu ar fi rău să continue: "Am ţinut legătura cu producătorul respectiv, am primit oferte, dar e greu să ai încredere într-un e-mail, drept pentru care îmi lua mult până verificam toate datele pe care mi le dădeau".

Se înregistra cu tot ce prindea: aparat foto, telefon, webcam. "Când mă trezeam dimineaţa şi eram ciufulită, atunci îmi plăcea cel mai mult să filmez o piesă". Tatăl a fost cel mai greu de convins: "Începea cu «de ce se aude aşa de prost», «ce-i cu privirea aia?». Dar acum e OK, îmi lasă chiar şi comentarii".

Telefonul de peste Ocean

A privit cu scepticism înscrierea în concursul "Music Mogul", până când a sunat-o Rodney Jerkins, cel care a produs pentru Beyonce, Lady Gaga şi Michael Jackson. Povesteşte cum i-a spus că trebuie să convingă lumea să o voteze, pentru a ajunge în America. A început o campanie de promovare pe internet: "La finalul zilei eram cea mai fericită. Clipurile mele plăceau. Opt milioane de oameni le-au accesat. În august 2009 am intrat în finală".

A concurat cu alţi trei tineri, iar pe scenă a interpretat "Missing me, missing you", o compoziţie proprie, cu dedicaţie pentru sora ei, plecată de cinci ani în SUA. Era cotată, încă de la intrarea în competiţie, drept câştigătoare. S-a dovedit apoi că votul n-a fost corect. Norocul i-a surâs. Fata de pe primul loc a fost descalificată. Următorul ei drum va fi semnarea, în SUA, a unui contract. Printre casele de discuri cu care Angelika va negocia se află Sony şi Interscope, ultimii reprezentându-le pe M.I.A şi Rihanna.

Dacă se va hotărî să rămână în SUA, va pleca din ţară cu desaga plină de realizări: bursieră de la 13 ani la Liceul "Dinu Lipatti" din Bucureşti, bursieră la Conservator – Secţia pian, profesoară de canto, compoziţie în studio pentru Anna Lesko, Arsenie, Tom Boxer, Akcent, Cristiana Răduţă.

PRIMUL SINGLE

"Guale", la propunera lui Vanotek

"În România, când am vrut să fac ceva cu o casă de discuri, nu prea am fost băgată în seamă. Mă tot condiţionau, eu voiam să plec din ţară la un moment dat, aşa că am hotărât să nu mai fac nimic aici", spune Angelika.

Vanotek, coproducător pentru Dan Bălan pentru "Chica Bomb" şi prieten vechi de-al ei, i-a propus să realizeze o piesă în colaborare cu Sorin de la trupa Crush. "Guale" a avut premiera la Kiss FM, pe 26 aprilie. Piesa este pe locul 26 în Fresh Top 40 de pe Kiss FM şi pe locul 8 în Top Most Wanted 23 de pe Radio ZU.