Yeliz Özel: "Vrem să aducem trofeul aici!"

Yeliz Özel: "Vrem să aducem trofeul aici!"

Talentata jucătoare din Turcia susţine că Oltchim Râmnicu-Vâlcea poate merge până la capăt în acest sezon al Ligii Campionilor la handbal.

Formaţia feminină Oltchim Râmnicu-Vâlcea a câştigat, duminică seară, al doilea meci din Grupa II a Ligii Campionilor la handbal, scor 30-21, cu franţuzoaicele de la Metz. Turcoaica Yeliz Özel (31 de ani), care a marcat trei goluri în succesul campioanei României - liderul grupei, la egalitate cu Buducnost (Muntenegru) -, a vorbit cu EVZ despre aspiraţiile vâlcencelor în acest sezon al competiţiei continentale de elită.

EVZ: Eşti deja de un an şi jumătate la Râmnicu-Vâlcea. Cum te simţi în România? Yeliz Özel: Grozav. Clubul e foarte bine organizat. Totul merge bine.

Cu ce aşteptări ai venit aici? Mi-am făcut multe griji şi cred că asta s-a văzut şi în jocul meu de anul trecut. Nu ştiam la ce să mă aştept, nu ştiam cât o să rămân aici. Acum, cunosc pe toată lumea. Ştiu oraşul. Cred că sunt o jucătoare mai bună acum decât când am ajuns aici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce ştiai despre România? Auzisem de Gheorghe Hagi. Eu ţin cu Beşiktaş, însă cred că Hagi a fost fotbalistul perfect.

Cum ai început handbalul? Într-o zi, când aveam 15 ani, sora mea, care era handbalistă, m-a luat cu ea la sală. Am început să mă joc cu o minge, iar la un moment dat antrenorul echipei a venit la mine şi mi-a spus că a doua zi trebuie să vin la antrenament. Aşa a fost prima mea zi de handbal.

Cum a fost meciul cu Metz? Am câştigat, însă pe mine mă bucură faptul că evoluăm tot mai bine. Nu contează cine joacă şi cine stă pe bancă.

Te gândeşti la câştigarea Ligii Campionilor în acest an? Nu mă gândesc doar eu. Toată echipa crede şi îşi doreşte să mergem până la capăt de data asta. Ştim că avem o mare şansă să aducem trofeul aici.

Ce faci în timpul liber? Nu prea sunt multe lucruri de făcut în Râmnicu-Vâlcea. E un oraş mic. Mă întâlnesc cu fetele la o cafea, ascult muzică.

CARTE DE VIZITĂ

A dus-o pe Kometal Skopje în finala Ligii

Yeliz Özel a început handbalul la Ankara, la formaţia Turk Telekom, în 1998. A mai trecut pe la grupările Anadolu Eskisehir şi Üsküdar Istanbul, însă fără rezultate notabile în cupele europene. În 2004, a fost transferată de gruparea macedoneană Kometal Skopje, care câştigase Liga Campionilor cu doi ani înainte. Özel a a marcat 61 de goluri în Ligă în primul sezon petrecut în Macedonia, însă Kometal a pierdut în finala competiţiei. Au urmat trei sezoane petrecute la Ankara, iar din 2010 este la Oltchim. "Nu ştiam la ce să mă aştept de la România. Auzisem de Gheorghe Hagi. A fost fotbalistul perfect. “ YELIZ ÖZEL, handbalistă la Oltchim Râmnicu-Vâlcea 30 de goluri a marcat turcoaica pentru Oltchim, în Liga Campionilor, în acest sezon. În stagiunea trecută, jucătoarea născută la Ankara a bifat 37 de reuşite