Workshop de dans la Iaşi

Workshop de dans la Iaşi

O şcoală de dans din Iaşi organizează weekendul acesta un workshop de dans dedicat celor care vor să se pregătească pentru petrecerile de sărbători. Workshopul "Holiday Dance" presupune opt ore de studiu sub îndrumarea a doi antrenori, pe durata cărora vor fi abordate şapte stiluri de dans.

Lecţiile vor avea loc vineri şi sâmbătă seara, în sala de festivităţi a Liceului Teoretic "Dimitrie Cantemir". Distracţia îi costă pe participanţi 100 de lei ,iar lista de înscrieri este încă deschisă. "Pentru workshop am gândit un program mai elaborat, astfel încât amatorii să înveţe uşor paşii, iar cei cu exeprienţă în dans să înveţe ceva nou. Vor fi două seri ritmate, cu câte patru ore de studiu în care vor îmbina elementele teoretice cu cele practice şi vizuale, vom difuza şi filmuleţe specifice stilului de dans studiat. Deocamdată avem şapte cupluri înscrise", a declarat Alex Necula, antrenor şi manager al şcolii "Dance Energy". Cei care vin la workshop vor exersa paşii de bază în salsa, tango argentinian şi jive, dansuri pentru care antrenorii au pregătit şi o coregrafie, vor învăţa dansuri populare şi se vor distra pe ritmuri de rock'en roll, tango european şi merengue. La final vor fi acordate diploma, iar în cadrul unei tombole va fi pusă în joc şi o excursie la Gura Humorului pentru două persoane.

"Experienţă similară unui cantonament"

Alex Necula va ţine workshopul de dans împreună cu antrenoarea Andreea Manolache. Cei doi şi-au deschis propria şcoală de dans anul trecut, în plină criză. Cu toate acestea, au reuşit să-i convingă pe ieşeni să investească în pasiunea lor. "Primul workshop l-am organizat anul trecut, tot de sărbători, am avut în jur de 20 de cupluri participante. Un workshop este o experienţă similară unui cantomanent, cursanţii învaţă mai multe stiluri de dans într-un timp scurt, în timp ce la un curs obişnuit se pune accentul pe un singur stil de dans. Noi îi încurajăm pe ieşeni să vină la dans, să-şi facă un pic de timp şi pentru ei, de aceea am şi programat workshopul seara, când ies de la job", spune Alex Necula. Tânărul a cunoscut tainele dansului sub îndrumarea cunoscutului coregraf Mihai Petre şi încearcă să aducă mereu ceva nou în oferta şcolii de dans de care se ocupă. Cei care vin la cursuri cu toată familia au parte de reduceri, iar antrenorii au şi o ofertă de "corporate dancing", pentru firmele dispuse să organizeze team buildinguri pentru angajaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News