“Whiskey Man" e din nou liber

“Whiskey Man" e din nou liber

Attilla Ambrus, celebrul spărgător de bănci care a practicat şi hocheiul, a fost eliberat zilele trecute din închisoare.

Ciucanul Attila Ambrus, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai populari spărgători de bănci din Europa, a fost eliberat în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie, după 12 ani petrecuţi după gratii. Născut la Leliceni (judeţul Harghita) în urmă cu 44 de ani, Ambrus a fost portar la echipa de hochei pe gheaţă Ujpest, însă nu pentru evoluţiile sale a rămas celebru, ci pentru activităţile ilegale. Oferea flori înainte de jafuri "Am fost o catastrofă de portar. Am luat 23 de goluri într- un meci. Când am ajuns la Ujpest, colegii făceau concurs să vadă care reuşeşte să îmi spargă primul nasul cu pucul", povestea cel poreclit "Whiskey Man" deoarece obişnuia să bea un "pahar" înaintea jafurilor. Cu toate că purta o armă, Ambrus nu a vătămat nicio persoană în timpul celor 28 de furturi pe care le-a organizat în Ungaria (n.r. - ciucanul se laudă că au fost 46), fiind cunoscut pentru faptul că oferea flori funcţionarelor de bănci şi le trimitea sticle de vin poliţiştilor. A fost arestat in ianuarie 1999, însă a evadat în iulie. După un ultim jaf, Ambrus a fost prins şi condamnat la 17 ani de închisoare. Johnny Depp a cumpărat drepturile de ecranizare Popularitatea imensă a hocheistul spărgător de bănci a fost alimentată şi de romanul "Balada banditului Whiskey", scris de americanul Julian Rubinstein. Drepturile de ecranizare ale cărţii au fost deja cumpărate de Johnny Depp. Povestea "haiducului" a atras simpatia fanilor formaţiei Ujpest, care îi sărbătoresc, în fiecare an, ziua de naştere.

500 de mii de euro a furat Attila Ambros în perioada 1988-1995, în Ungaria. Ciucanul a organizat cel puţin 28 de jafuri.

Ne puteți urmări și pe Google News