Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea schimbă macazul, începând de sâmbătă, 23 octombrie. Temperaturile scad, ploile își fac apariția
Vremea schimbă macazul, începând de sâmbătă, 23 octombrie. Temperaturile scad, ploile își fac apariția

Vremea schimbă macazul, începând de sâmbătă, 23 octombrie. Temperaturile scad, ploile își fac apariția

După câteva zile călduroase, mercurul din termometre va scădea începând de sâmbătă, iar temperaturile se vor apropia mai mult de valorile normale pentru finalul lunii octombrie.

După câteva zile în care ne-am răsfățat cu temperaturi de început de toamnă, vremea se va răci semnificativ, anunță specialiștii de la ANM. Iar scăderea temperaturilor din termometre va fi resimțită în majoritatea regiunilor țării.

Vremea se va răci, dar temperaturile din termometre se vor apropia de cele normale pentru această perioadă a anului

Regimul termic va fi caracterizat de valori, în marea lor majoritate, apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil în nord-vest, centru și în nord, iar în rest înnorările vor persista. Va ploua, în sud-est și pe suprafețe mici în rest, iar la munte, la altitudini mari în a doua parte a intervalului, izolat vor fi precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare în zona montană

Pe arii restrânse, în sud-est cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare în zona montană, în special pe creste, iar noaptea și în zona litoralului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 și 18 grade Celsius, iar cele minime între -3 și 11 grade Celsius, mai ridicate pe litoral. Izolat se vor semnala și condiții de ceață.

Prognoza meteo București, sâmbătă, 23 octombrie.

Vremea se va răci față de intervalul anterior. Cerul va fi noros, iar temporar, începând din orele serii va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 9 grade.

Cum va fi vremea în zonele montane

Vremea se va răci în zonele de munte. Cerul urmează să devină variabil, cu înnorări în general persistente în zona Carpaților Meridionali, unde local și temporar va ploua, iar la altitudini mari, trecător, noaptea se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări temporare, viteze mai mari urmând a se înregistra pe crește.