Vremea magicienilor

Vremea magicienilor

Faptele de tinereţe ale celebrului vrăjitor sunt spuse în „Merlin”, serialul care debutează la Pro TV.

Marele vrăjitor Merlin nu mai are nevoie de prea multe prezentări. Poate că cea mai cunoscută interpretare a acestuia a fost cea realizată de actorul Sam Neill, în serialul pentru TV din 1998, din a cărui distribuţie mai făceau parte actori de calibru, precum Helena Bonham Carter, Rutger Hauer şi Isabella Rossellini.

Aşadar, suntem familiari zaţi cu minunile vrăjitorului cel bun, dar cum a ajuns el la aceste performanţe aflăm abia acum, odată cu serialul purtând acelaşi nume, „Merlin”, şi înfăţişând tinereţea viitorului magician. Ultimul dragon

Pe terenul afânat bine de păţaniile lui Harry Potter, în sensul gustului cultivat pentru acest gen de aventuri, tinerelul Merlin (interpretat de Colin Morgan) vine cum nu se poate mai bine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Serialul îl surprinde pe acesta din urmă încercând să se descurce cu talentele cu care a fost în zestrat. Junele Merlin ajunge în Camelot, unde speră să găsească o modalitate de a-şi pune în practică abilităţile uluitoare, numai că aici magia este interzisă în totalitate de regele Uther Pendragon (Anthony Head), iar ultimul dragon în viaţă suferă întemniţat între zidurile cetăţii. Vrăjitorul şi prinţul

Cum prietenia cavalerească nu trebuie să lipsească dintr-un scenariu cu eroi medievali, Merlin îşi găseşte un tovarăş de nădejde în persoana prinţului Arthur (Bradley James), fiul regelui Uther.

În ciuda animozităţii iniţiale dintre ei, cei doi tineri se vor sprijini în momentele cele mai dificile şi vor trece împreună printr-o sumedenie de peripeţii. Serialul s-a bucurat de mare succes încă de la difuzarea în Marea Britanie, ţintuind în faţa micilor ecrane peste 6 milioane de telespectatori.

Vocea Marelui Dragon i-a revenit marelui actor John Hurt, cel care i-a dat viaţă lui Ollivander în seria „Harry Potter” şi a fost naratorul din „Parfumul: Povestea unei crime”, incredibila poves te a lui Grenouille, ecranizare după romanul omonim al lui Patrick Suskind.

SÂMBĂTĂ, 18.00, PRO TV