Evenimentul ZileiActualitateVremea din România pune pe jar autoritățile. Au fost probleme uriașe în multe zone ale țării

Vremea din România pune pe jar autoritățile. Au fost probleme uriașe în multe zone ale țării

Vremea din România pune pe jar autoritățile. Au fost probleme uriașe în multe zone ale țării
Iarna și-a intrat în drepturi, iar vremea din România a dat mari bătăi de cap autorităților

Vremea din România a creat mari probleme în ultimele zile. În ultimele trei zile, s-au înregistrat 3.526 de situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit în ţară pentru stingerea a 137 de incendii. Echipajele SMURD au acordat prim-ajutor pentru 2.991 de persoane. Datele au fost oferite de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Pompierii au intervenit pentru deblocarea a patru autovechicule blocate

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 23 de cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, patru persoane şi-au pierdut viaţa, în judeţele Buzău, Constanţa, Sălaj şi în municipiul Bucureşti, precizează IGSU.

Copaci puși la pământ și cabluri electrice rupte

Potrivit sursei citate, în contextul fenomenelor meteorologice prognozate, în această perioadă, s-au semnalat efecte la nivelul a şase judeţe – Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Olt, Sibiu, Timiş şi municipiul Bucureşti. Acolo unde pompierii au intervenit pentru deblocarea a patru autovehicule derapate. Dar şi pentru degajarea copacilor căzuţi şi cablurilor electrice rupte, fiind avariate mai multe autoturisme. În urma acestor evenimente, nu au fost înregistrate victime.

Vremea din România ține în alertă autoritățile

Pentru că vremea a fost extremă în România şi traficul rutier a fost temporar restricţionat, pe un sens de circulaţie, pe un drum naţional (DN 72/DB). De asemenea, este în continuare blocat pe DN 6/DJ, din cauza unui autotren derapat. Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor, conform oficialilor IGSU, conform Agerpres.

Vor predomina ninsorile

Astăzi, va fi marcată de precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În sudul şi sud-estul țării cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15 – 20 litri pe metrul pătrat. Vor predomina ninsorile, mai însemnate cantitativ dimineața, îndeosebi în Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură. Se va mai depune un strat de zăpadă, ce va depăşi local 15 – 20 cm, potrivit ANM.

 


Accesează: